Zwolle-Doesburg per fiets

Van Zwolle recht naar beneden tot Doesburg op de eerste dag, en vanaf Doesburg naar links, tot Rhenen, op de tweede dag. Dit handige kaartje is van Jan.

Voor het eerst met mijn elektrische fiets een lange tocht gemaakt, hiervoor heb ik die fiets gekocht. Jan kwam me ‘s-ochtends ophalen om na de koffie de trein te nemen naar Zwolle en van daaruit te gaan fietsen, hij had een leuke route uitgezocht langs de IJssel.

We zouden op de eerste dag tot Zutphen fietsen, maar het hotel dat we geboekt hadden bleek geen fietsenstalling te hebben die op slot kon, dus die reservering hebben we afgezegd. We besloten het hotel te nemen waar Jan eerder die week tot genoegen met de fietsclub was geweest en die er wel een had. Maar dat was in Doesburg, nog een kilometer of 20 verder.

Het trapt wel lekker weg met dat elektrieke ding, ook met de tegenwind die we hadden. Ik reed dan vaak fluitend voorop om Jan uit de wind te houden omdat die alles zelf moest doen, geen motortje op zijn fiets. Maar ook op die e-bike moet je wel pedaleren en op een zadel zitten, en dat ga je op den duur toch voelen. Temeer omdat de accu 10 kilometer voor Doesburg leeg was en ik dus óók alles zelf moest doen. Ik had gehoord dat dat op een electrische fiets heel zwaar is, maar de versnellingen bleken wel gewoon te werken dus die zette ik op de lichtste stand en dan ging het makkelijk, alleen heel langzaam.

Het landschap met de IJssel is prachtig. Ik kende het al enigszins omdat ik ooit met een ex van Zutphen naar Deventer ben gelopen. Na 85 kilometer was ik wel heel blij dat we er waren. Op het terras van het hotel langs de IJssel een pilsje genomen en daar lekker gegeten, nog even het stadje in geweest, foto’s komen nog, en plat.

Groetjes

René

Iets om water op te vangen en vast te houden bij hoog water.
Versierde trap.
Vroeger noemden ze dit een moetje.
Langs Deventer.
Het veer dat we namen bij Bronkhorst.
Bronkhorst in de gemeente Bronckhorst!!! Of andersom, maar de ene dus met een c en de andere niet.
Eindelijk op het terras, het biertje komt er aan.