Zwart-wit

Ik doe dat natuurlijk regelmatig, kleurenfoto’s zwart-wit maken, maar elke keer denk ik: ik moet dit nog vaker doen.

Foto’s allemaal vanuit mijn woning genomen, allemaal in juni, de meesten zeer recent.

Ik heb nog een heleboel niet geplaatste uit-mijn-raam-foto’s en denk dat ik daar nog een paar zwart-wit blogjes van ga maken.

Dat moet allemaal met mijn linker hand want mijn rechter schouder heeft even een time-out. En ik ben rechts, dus dat gaat twee keer zo langzaam. En dus ga ik even wat minder blogjes zetten, want het duurt niet alleen langer voordat ik een blogje af heb maar ik vind het ook minder leuk werken.

Van de andere kant: het heeft ook wel wat dat alles zo langzaam gaat. Misschien moet ik leren daarvan te genieten, net zoals ik van alle langzame dingen geniet eigenlijk. Tenslotte gaat het om de weg en niet om het eindresultaat.

We zullen zien hoe het uitpakt.

groet

René

Dit was in het Corona-jaar 2020 zeggen ze als ze 80 zijn tegen hun kleinkinderen, of een geliefde als die foto boven water komt, of tegen een verzorgster die vraagt wat dat voor foto is die daar aan de muur hangt: onze Corona-klas met onze diploma’s van de theaterschool, dans-opleiding.