Zondag in het teken van de plu

Aan de voet van de Eiffeltoren.

Dat lijkt me een vak apart, het ontwerpen van paraplu’s. Je zal er wel geen academie voor hebben, maar er wordt wel werk gemaakt van die plu’s, dat is duidelijk te zien. Aziatische toeristen hebben trouwens altijd de mooiste, vind ik. Maar die zie je momenteel bijna niet.

Een zondagse regendag was het gisteren. Behalve met dit plu-blogje ben ik ook nog eens echt met een plu bezig geweest. Over 14 dagen is er namelijk een zogenaamd stippenfeest op ons tuinpark ter gelegenheid van het verkrijgen van één of meer stippen (op een lieveheersbeestje) als erkenning voor het natuurlijk tuinieren op Buitenzorg. Ter gelegenheid daarvan is ons gevraagd om iets met stippen aan te doen, maar dat heb ik niet. Toevallig zag ik zaterdag, op weg naar een leden-vergadering op Buitenzorg, een kapotte bolletjesplu op straat liggen. Ik dacht: dit is overdreven, dus ik liet hem lekker liggen. Maar toen ik terug fietste lag hij er nog, en toen kon ik de verleiding niet meer weerstaan. Eerst heb ik hem van de kapotte baleinen geknipt, toen er een gat in gemaakt en handmatig omgezoomd en vervolgens sommige witte bolletjes rood gekleurd. En nou ga ik dus als lieveheersbeestje.

Groetjes

rené

Deze had ik ook wel kunnen gebruiken, maar die was dus nog in dienst.
De mooiste.