Zon, rook en mist

Het zag er een beetje raar uit toen ik gisteren in de ochtend uit mijn raam keek. Een grote mistwolk werd door de zon beschenen en daardoor was het ontzettend licht. Ik had de indruk dat het, voordat ik naar buiten keek, uitgebreider gemist had en dat die mist dus nu aan het oplossen was. Het werd inderdaad heel snel helderder.

Ik ben dol op mist. Eigenlijk had ik toch nog van de laatste flarden gebruik willen maken en naar buiten moeten gaan om die te fotograferen, want bij oplossende mist krijg je vaak de mooiste foto’s. Mysterieus vaak, zou daar trouwens mist vandaan komen? Maar ik had er geen zin in, dus toen heb ik maar wat vanuit mijn woning gefotografeerd.

Dat doe ik meestal met mijn Nikon D900, want die doet het om onnaspeurlijke redenen weer goed, maar nu eens met het telecompactje omdat ik foto’s in zwart-wit wilde gaan maken die een beetje korrelig waren, om het mysterieuze wat aan te dikken.

Ik besloot daarentegen bij de bewerking toch anders te werk te gaan: de foto’s waar de zon al uitgebreid scheen heb ik juist zwart-wit gemaakt en de mistfoto’s juist in kleur, en daarbij begin ik met de laatste foto’s, dus ik eindig dit blog met een paar mistfoto’s.

Ben gisteren toch maar naar de dokter gegaan vanwege dat hoesten en heb net mijn derde antibiotica pil naar binnen gewerkt, 5 dagen slikken. Toch wel opgelucht dat ik er wat aan gedaan heb.

Groetjes

rené