Zomerse zaterdag

Nog vrijgezel, maar de pret is gauw voorbij.

De eerste zomerse zaterdag van dit jaar, heerlijk. Bijna iedereen loopt er meteen luchtiger bij, al doen de slachtoffers van de zaterdagse vrijgezellenparties dat doorgaans ook als het vriest. De figuur op de eerste en 15de foto moest van zijn vrienden echt met de billen bloot omdat hij gaat trouwen. Hij had er zelf net als zijn companen de grootste lol in. Volgens mij waren het Engelsen, gezien ook de tekst op zijn muts.

Maar het was swieso door het weer een vrolijke boel in de stad, en bovendien was het ook nog eens de eerste dag van het wallenfestival. Daar maak ik meestal maar mondjesmaat gebruik van omdat de locaties waar je naar binnen kunt al bekend zijn of niet aansprekend genoeg om er bekend mee te worden. Wat ik net als vorig jaar wel weer heb gedaan is even bij buurtgenoot Bert binnenwippen die in het Pentagon woont en er achter is gekomen dat er een dijkje dwars door het Pentagon loopt als onderdeel van een langere dijk door de stad. Ongeveer waar hij woont is er ooit een dijkdoorbraak geweest. Het is maar een minimie verhoging van pakweg een meter, maar die loopt wel door een deel van de stad.

De foto’s zijn op 2 na allemaal van gisteren, de meeste uit mijn raam genomen maar ook een paar van het wallenfestival, met name dus van buurtgenoot Bert die uitleg aan het geven is en het Amsterdamse Gouwe Ouwe koor dat op het Oudekerksplein optrad. Toen ik trouwens een paar weken terug bij Bert op verzoek het nummer LOLA zong kwam ik in contact met Alehandra Nita, een van oorsprong Roemeense zangeres, en die nodigde me vrijdag uit om vandaag ergens in Osdorp waar zij gaat optreden ook een nummer te zingen. En dat ga ik doen, het wordt mijn vertaling van I Will Survive.

Groetjes

René

Dat scheelt weer een boel training.
Zij had zeker niet op haar weer-app gekeken voordat ze zich aankleedde.
Vroeger kon ik naadloos zien wie ook op mannen viel, maar met die jonkies heb ik dat totaal niet meer in de smiezen.
Na de reparatie werd de wegenwachter onthaald op een heerlijke hotdog.
We all live in a yellow submarine.
Dit vind ik nou helemaal geen man om geen tattoos te hebben.
Liefde en bloemen.
Zigeunerkoning?
Bijna elke man die gisteren een beetje bloot liep was getattoeëerd.
Prachtige sokkenkeus!
Daniella, lees ik.
Liefde is liefde.
Zomerjurk.
Nou tot slot nog een keertje van achteren dan.
Een van de 2 foto’s van eergisteren: het brengen van de affiches van het wallenfestival naar de theaterschool.
En vervolgens het ophangen daarvan.
Bert met de uitleg van de dijk in het kader van het wallenfestival.
Het Amsterdamse Gouwe Ouwe koor.
Idem.