Zomerse Twiske-dag

Twiske vanuit de auto.

Tweede Paasdag waren er allerlei activiteiten op volkstuinencomplex Buitenzorg waar ik graag aan had meegedaan. Maar ik moet nog steeds hoesten en snuiten, en hoewel ik verder niks mankeer weet ik niet of je dan niet nog steeds besmettelijk bent. Bovendien blijven mensen toch op afstand als ze je horen hoesten en dat voelt ook niet lekker, dus dat werd maandag het Twiske met Jan. Die is nagenoeg uitgehoest en onbesmetbaar na zijn Corona en die 4 prikken.

Eerst een eindje gewandeld, het was geweldig: de zon scheen en alles is weer tot leven gekomen. Uiteindelijk vonden we een heerlijk plekje om de benen te strekken, bijna idyllisch aan het water. We zagen een baltsend futenpaartje en in de boom waaronder we lagen kwamen af en toe vogeltjes kijken. Eentje kreeg ik uiteindelijk goed te pakken, een fitis denk ik.

Het voelde nieuw en als vanouds.

groetjes

rené

Zelfde vogeltje: vreemde “snor-veertjes” boven zijn snavel.