ZOMER IN MAART

Foto René Louman

Vandaag heb ik me een paar keer volkomen gelukkig gevoeld, hetgeen mij op een nieuwe defintie van geluk bracht: met een lekkere telelens op een zomerdag in maart net zolang de schepen en het industriegebied dat de hoogovens biedt met zijn voorbijgangers en werkers fotograferen als je wilt.

Ik was van plan om naar Velsen te gaan met de vleugelboot en dan via de sluizen van IJmuiden naar Zandvoort te lopen. Toen ik bij de boot kwam bleek ik mijn OV-pasje (trouwens alle pasjes, ook mijn pinpas)  vergeten, dus moest ik terug om dat op te halen zodat ik pas om 11.30 u. de boot had. Het was zo heerlijk bij de sluizen en de hoogovens, n.l. mooi weer en een oostenwind zodat het niet stonk, dat ik er pas om 16.00 u. weg wilde. Normaal gesproken had ik dan toch naar Zandvoort gelopen, maar vanwege mijn recente griep dacht ik dat dat toch een te grote inspanning was en ben ik gewoon weer terug gegaan met de vleugelboot.

Een heerlijk dag.

Hier de eerst foto’s.

Ik hou ontzettend van industriegebieden en vooral als mensen dan ontspannende dingen doen. Zo vind ik de foto’s van die Italiaanse fotograaf die strandgasten fotografeert met op de achtergrond industriegebieden waanzinnig mooi. Deze foto doet me daar aan denken.

Eerst de zich ontspannende mensen tegen de achtergrond van de Hoogovens, het gemaal en de sluizen, een andere keer de werkers.

groeten

René

Foto René Louman

Foto René Louman

Foto René Louman

Foto René Louman

Foto René Louman

Foto René Louman

Foto René Louman