Zin in schaduw

Maar vooral zin in zon.

Op 20 april vindt er trouwens een zonsverduistering plaats, helaas niet in deze streken te zien. Dat soort kosmische gebeurtenissen schijnen stroomversnellingen in bewustwording teweeg te kunnen brengen, deze keer zou het een hulpmiddel kunnen zijn om dingen waar je mee worstelt definitief achter je te laten.

Ik vraag me wel af of dat ook geldt als de verduistering niet in het werelddeel te zien is waar je je bevindt.

Een ander kosmisch verschijnsel voel ik wel aan den lijve: de behoefte/mogelijkheid om alles anders te doen dan je gewend bent, vernieuwingsdrang dus. En dus ook verhoging van de capaciteit om dingen los te laten, nergens meer aan vast te zitten. Pluto is namelijk in aquarius gearriveerd, om het eens plastisch uit te drukken, en hieperdepiep hoera: hij blijft daar 20 jaar. En de invloed ervan geldt niet alleen voor watermannen maar voor iedereen.

We gaan een sprankelende tijd tegemoet.

Dat idee had ik al een tijdje trouwens, we zitten in een enorme overgangsfase, richting het aquarius-tijdperk. Ik hoop dat ik dat nog een tijdje mag volgen want ik vind dit een van de meest ingrijpende en meest spirituele periodes die ik in mijn leven heb meegemaakt, vergelijkbaar met de jaren 60 maar dan een stapje verder. Ik heb ook het idee dat als je je daar bewust van bent je het proces versterkt.

Ik ben een hele tijd voornamelijk thuis geweest en dat heeft een heilzame, introspectieve werking gehad, maar qua fotografie was het wat minder: hier dus alweer een blogje met foto’s uit mijn raam, al blijf ik het toch wel leuk vinden om die te maken.

Groetjes

reé