Zandvoort varié

De foto was overbelicht maar middels allerlei trucs heb ik er nog wat van weten te maken. Ze waren deze twee modellen aan het fotograferen, en ik maakte er snel ook eentje, met helaas de instelling die ik gebruikte voor foto’s vanuit de trein

Donderdag in mijn eentje naar Zandvoort geweest. Meestal ga ik met Jan, die ook een strandliefhebber is, maar die is momenteel met een vriend naar Italië. Het leek wel of de monotonie van de branding zo nog meer impact had, ik kwam echt in een meditatieve stemming aan het eind van de dag.

Veel gefotografeerd i.t.t. de laatste 2 keer dat ik op Zandvoort was en de camera werkeloos bleef. Dat komt natuurlijk ook omdat ik alleen was. Een paar dode, en op sterven na dood zijnde, diertjes gefotografeerd. Het “voordeel” daarvan is dat je rustig kunt scherp stellen. Ik dacht een dode krab te zien, maar toen ik hem oppakte om anders te fotograferen, namelijk met mijn schaduw erbij, bewoog hij toch nog langzaam zijn poten. Ik heb hem teruggezet in zee, maar weet zeker dat hij het niet gered heeft.

Ik was ongeveer de laatste die het strand verliet, althans het toch al rustige gedeelte daarvan richting Noordwijk. Ik zag toen wel in de verte een grote groep mensen aankomen, maar die bleken een activiteit te hebben midden in het zogenaamde natuurgebied dat ze geproclameerd hebben. Dat is een stuk strand van maar liefst 1 kilometer waar je niet meer bloot mag liggen en überhaupt niet mag zijn, zelfs niet langs de branding lopen, je wordt dan geacht het pad over de duinen te nemen. Echt waanzin. Die groep mensen was dus in overtreding, maar niemand houdt er rekening mee omdat het echt van de pot gerukt is.

Groetjes

rené

Waterpas.
Minuscuul springertje op mijn badhanddoek.
En op mijn ouder wordende huid.
Nog even het duin op geweest, een lijster?
Heel blij dat ik dit insect scherp kreeg.
Veel zand gefotografeerd, daar komt denk ik nog een apart blogje van.
helaas dood.
Deze leefde nog maar bewoog heel langzaam bij de branding.
Bijna dood.
Maar toen bewoog hij opeens traag zijn poten.
Ook bij de branding, helemaal dood.
Hier komt dus waarschijnlijk nog een blogje van.
Zwemclub.