Zaandam

Station Zaandam.

Meer dan 25 jaar geleden maakte ik samen met gitarist/keyboardspeler Marco Naarden liedjes waarmee we optraden. Ik maakte de teksten en hij de begeleidingen. De melodielijnen ontstonden eigenlijk spontaan, of in samenspraak, precies weet ik niet meer hoe dat ging eigenlijk.

Ik heb Marco een jaar of 25 niet meer gezien, tot drie weken geleden. De zus van zijn vrouw, Joyce, kende ik ook en die zag mij een keer in een koor zingen en vertelde dat zij een zangcursus bij Elly Machtel in Spanje had gedaan, samen met Marco en haar zus Thea. Dat had ik precies dáár ook al twee keer gedaan, wat een toeval. En dat ze dat in 2020 weer gingen doen, en of ik niet ook weer eens……JAAAAAA dus. Gaat in juni gebeuren.

Naar aanleiding daarvan nodigde Marco mij uit op het feestje voor zijn 65ste verjaardag, en of we daar dan niet wat oude nummers konden doen. Graag, en we spraken af, bij Marco en Thea thuis. We hebben ondertussen twee keer geoefend en het leek wel of er geen 25 jaren tussen hadden gezeten, het ging even leuk en soepeltjes als toen, werkelijk verbazingwekkend.

Ze wonen in Zaandam, vlakbij het station. Ik was in maart 2018 al eens in Zaandam geweest, via de oostkant richting Zaanse Schans gelopen, en had me toen al verwonderd over de nieuwe wijken die ze daar aan het maken zijn rond het station: allemaal in de stijl van de oude, vooral groene, Zaanse huisjes. En in een zo’n groot Zaans huis bleken Marco en Thea twee enorme etages te bewonen. En hoewel het miezerde heb ik toch de laatste keer wat foto’s gemaakt, en ben zelfs een wijkje in geweest dat ik vanuit hun huis had gezien, daar is dit blog de weerslag van.

groetjes

rené

Station Zaandam.
Zaan Hotel.
Naast het station aan de Oost-zijde.
Hier wonen Marco en Thea op twee etages van samen meer dan 200 vierkante meter.
Dit is een van hun uitzichten.
Idem, sterk uitvergroot.
En dit ben ik na de repetitie dus gaan bezoeken.
Achterkant van het Zaan Hotel.
Idem.
Dit schijnt ook een hotel te zijn.