Wieken en vleugels

Oftewel: windmolens en modelvliegtuigen. En een combinatie daarvan.

Afgelopen vrijdag gingen Jan en ik in zijn auto op weg naar Zeewolde, daar waren we nog nooit geweest. Maar dat stadje zal nog wel even op de bucket-list blijven staan want we hebben het niet gehaald.

Er gebeurde steeds wat anders namelijk. Het begon er al mee dat we langs de weg geconfronteerd werden met de bouw van tientallen windmolens. Ik kon dat als passagier best aardig fotograferen, maar Jan wilde dat ook en dat ging een beetje moeilijk van achter het stuur vandaan. En hij wilde perse een in aanbouw zijnde molen van dichtbij zien, dus zijn we bij de eerste de beste gelegenheid van de hoofdweg af gegaan en hebben daar met behulp van de kaart en de tomtom een weg daarnaartoe gevonden. Dat viel nog niet mee moet ik zeggen, maar uiteindelijk bereikten we een bouwplaats. Na behoorlijk wat gefotografeerd te hebben, ook vanonder die enorme wieken die daar lagen, werd ons te verstaan gegeven dat we ons op verboden terrein hadden begeven en of we maar wilden vertrekken.

Vlakbij die plek zagen we opeens een man in een veld staan en begrepen eerst niet wat die daar deed, totdat we zagen dat het een vliegveldje was voor modelvliegtuigjes. Zullen we daar ook even naartoe gaan en vragen of we er wat foto’s van mogen maken? Ja natuurlijk zo gaat het altijd als we rond toeren, we laten ons inspireren door wat zich voordoet.

Dus deze twee items vormen dit blog. Hierna volgen er nog twee over Flevoland.

groet

René

Waar dat nou voor is……..
Wieken en vleugels dus.