Westertoren: slot

Ja je moet een beetje geluk hebben, maar het was natuurlijk niet alléén geluk met die vliegtuigen afgelopen maandag.

Waar ik wat minder geluk mee had was het tafereel hoog in de toren gisteren, vrijdag. Gewoontegetrouw keek ik eens vanaf mijn galerij hoever ze waren en tot mijn grote genoegen en tevens enorme ontsteltenis was een heel gezelschap rond de gouden bol hoog in de toren verzameld. Het genoegen bestond natuurlijk uit het feit dat het een prachtig gezicht was, maar de ontsteltenis kwam voort uit het besef dat ik dat niet van dichtbij kon fotograferen.

Razendsnel mijn camera gepakt en vanaf mijn galerij gefotografeerd, maar dat geeft geen goede foto’s want het is hemelsbreed meer dan 1 kilometer (zie de op een na laatste foto). Tegen beter weten in ben ik daarna naar de toren geracet: ik had namelijk het idee dat er zoveel mensen waren omdat het officieel bekeken moest worden en zo’n gezelschap is er maar kort. En ik bleek helaas gelijk te krijgen. Meteen vanaf een ongunstige plek degenen gefotografeerd die er nog net waren en vanaf een betere plek nog een keer die drie mannen die net aan de afdaling zouden beginnen.

Misschien dat ik maandag nog even kijk, maar als ik dan goede foto’s maak zet ik ze onder dit blog want dit is al de vierde over de Westertoren en dat vind ik meer dan genoeg. De EERSTE op 17 februari, de TWEEDE op 24 februari en de DERDE op 3 maart

Groetjes

rené

Dit had ik dus graag van dichterbij willen fotograferen, maar dit is dus vanaf mijn achtergalerij op ruim een kilometer afstand.
En dit waren de laatste drie mannen van het gezelschap.