Warren Gregory: de Flower Bike Man

De Amerikaan Warren Gregory maakt nu al een aantal jaren bloemen-fietsen en zet die neer op mooie plaatsen in de stad. En daarmee tovert hij een glimlach op het gezicht van velen. Ze verlevendigen het stadsbeeld en zijn een attractie op zich geworden, en daar kan een fietsstad als Amsterdam alleen maar heel blij mee zijn. Bijna alle toeristen maken er wel een foto van als ze er een zien, en niet alleen toeristen dus, ik kan er bijvoorbeeld ook niet zomaar gewoon aan voorbij lopen.

Ondertussen heb ik Warren al een paar keer aangesproken en heb ik het gevoel dat ik hem een beetje ken. Eigenlijk vind ik dat hij een onderscheiding moet krijgen want hij is in zijn eentje echt een hele positieve kracht in de stad, en dat mag van mij wel gewaardeerd worden. Hoewel hij die waardering natuurlijk al lang krijgt door de reacties die hij oproept.

Hij zet zijn fietsen altijd op mooie punten neer, zoals ik al zei, maar hij wisselt ze ook na verloop van tijd. Ik heb dat met twee maal twee foto’s laten zien. Op dezelfde plaats twee verschillende fietsen en dezelfde fiets op twee verschillende plaatsen. Lijkt me nog tamelijk ingewikkeld met de sloten daarvoor, want ze staan wel op slot allemaal. Misschien gebruikt hij cijfersloten met hetzelfde nummer. Maar ik denk niet dat ze erg diefstal-gevoelig zijn, en zeker niet verniel-gevoelig, ik heb er nog nooit eentje gemold gezien.

Ik zie ze ook soms bij winkels en bedrijven staan en heb dan het idee dat die daarvoor betalen, wat ik hem van harte gun want het lijkt me een dure business om steeds fietsen te kopen en de versier-spullen daarvoor. Hoewel het geen nieuwe fietsen zijn moeten ze wel kunnen rijden, want hij moet ze naar diverse plaatsen brengen en dat doet hij altijd fietsend op zijn eigen versierde fiets met naast hem de losse nieuwe fiets aan het stuur vasthoudend.

Sommige foto’s heb ik al eens geplaatst, anderen nog niet.

Groetjes

René

Ik kwam hem op de pont tegen onderweg naar een versierde fiets die hij nog wat moest bijwerken. De bovenstaande 3 foto’s zijn dáárvan.
Op de pont vertelde hij mij ook dat hij op de hoek van de open-lucht fietsenstalling aan de achterkant van het station een fiets wilde plaatsen als die plek vrij zou komen, en die zou hij dan noooooooit meer weghalen, wel wisselen natuurlijk. Een tijdje later zag ik dat het gelukt was en heb daar meteen foto’s van gemaakt natuurlijk, deze is er een van.
Uit mijn raam, daar staat ook al een hele tijd een WG-fiets.
Af en toe even bijwerken.
Iedereen maakt er foto’s
Het Singel.
Ik weet niet waar precies maar op een andere plaats dan waar dezelfde beneden staat.
Bij de Sonesta-koepel
Zelfde plek als hierboven, maar andere fiets dus.
Een van de leukste, vind ik.
Voor het Bulldog hotel