Waar zijn ze gebleven?

Dit is buurtgenote Thea. Ik had haar al eerder gefotografeerd, maar omdat ik haar als buurtgenote kende heb ik gewacht met plaatsing totdat ik daarvoor van haar toestemming had gekregen, en die heb ik nu.

Weinig schaduwen de laatste tijd. Of alleen máár schaduwen, kun je ook zeggen. Au fond zitten we met zijn allen onder de schaduw van een flink wolkendek. En voor mij is het ook nog eens veel te koud, ik loop als erkend koukleum alweer een tijdje met een lange onderbroek en ga ‘s-avonds met een kruik naar bed, tegen de koude voeten.

Maar niet getreurd, ik had nog heel veel schaduwen op de plank liggen, en geen zin om naar buiten te gaan, dus die plank is nu weer bijna leeg.

De eerste twee foto’s zijn zeker van buurtgenoten, en van Thea, die op de eerste staat, heb ik toestemming om die van haar en haar kleinzoon (de tweede) hier neer te zetten. Op de rest van de foto’s staan waarschijnlijk alleen maar toeristen, behalve misschien de op 1 na laatste. Maar als iemand er ongewild op staat: ik haal hem meteen weg.

Groetjes

rené

Een kleinkind van Thea, steppend in haar schaduw.
De toeristengroepen zijn weer terug.
Vierkant hoofdschaduw
Deze vind ik het leukst vanwege de vreemde proporties.
Rembrandt-licht voor het Rembrandt-huis.
Het terras van Tisfris heeft altijd mooie schaduwen.