Vroeg de buurt in 1

Maandagochtend na de boodschappen tussen 07 en 08 in de AH verder gaan wandelen door de buurt. Het zou normaliter ook rustig geweest zijn zo vroeg, maar het was nu denk ik toch stiller dan gewoonlijk. En ja, dat is toch wel lekker hoor, al is de oorzaak natuurlijk niet zo lekker. Ik heb me wel voorgenomen om na Corona vaker zo vroeg op te staan en de stad in te gaan, het is echt gaaf. Dan moet ik wel proberen vroeger naar bed te gaan, gisterenavond was het weer 02 uur, ik ben echt een avondmens die van ochtenden houdt, een erg lullige combinatie.

Gisteren belde een vriendin die met Corona in het ziekenhuis was opgenomen. Ze vertelde dat ze op een gegeven ogenblik echt dacht dat ze dood zou gaan, het was werkelijk de hel, zei ze. Maar nu is ze in een herstellingshuis voor Corona- patiënten en klonk ze uitermate monter. En dat terwijl er dus geen medicijnen tegen het virus zijn, dat betekent dus dat het lichaam het virus de baas werd. Ondanks het feit dat ze dus dood- en dood-ziek is geweest had ze relatief weinig last van haar longen!!! Bij haar was het een enorme hoofdpijn en totale zwakte, ze kon niet meer voor zichzelf zorgen. Dat het zo a-typisch voor Corona was was de reden geweest dat haar dokter het niet als Corona herkend had en haar had aangeraden maar wat Paracetamolletjes te slikken.

Iets anders: op facebook is iemand een groep begonnen die heet “View from my window”: mensen over de hele wereld plaatsen daar foto’s van hun uitzicht als steun voor elkaar nu we bijna allemaal in quarantaine zitten. Dat schept echt een band, ik was verbaasd over het warme gevoel dat ik er van kreeg. Je ziet foto’s vanuit het keukenraam van iemand in Alasca, vanuit een wolkenkrabber in New York, vanuit de woonkamer van iemand in Vanuatu etc etc etc. Duizenden mensen doen mee, ik heb natuurlijk ook een foto, van het Sluiswachtershuisje waar ik op uitkijk, gezet en had in no time 600 likes. Daarna was hij niet meer te vinden, er afgehaald net als vele andere foto’s omdat het totaal uit de hand loopt qua aantallen. Sinds Corona, ja ik ben echt een trage af en toe, is het trouwens pas tot mij doorgedrongen waarom ze zeggen dat zeer succesvolle foto’s/filmpjes etc op internet VIRAAL gaan.

groet

René

Sandra, voormalig vrijwilligster in Flesseman waar ik vroeger werkte. Haar hond moet natuurlijk uitgelaten worden, maar de bruine hond is van een oudere dame die zij dan ophaalt zodat die dame dat dan niet in de ochtend hoeft te doen.
Gezellig met elkaar praten op 2 meter afstand.
Er wordt toch echt nog wel gewerkt hoor.
Toch even naar de overkant kijken: ja de bouwers van het gebouw van Booking.com. gaan ook gewoon door.
Fiets zonder slot. Wat is hier het drama?
Schreierstoren.