Voor het Pieterpad naar Groningen

Oostvaardersplassen. Na veel bewerkingen kon je zien dat het paarden zijn.

Maandagochtend met de trein naar Groningen om van daaruit een etappe van het Pieterpad te lopen: van Groningen naar Zuidlaren. Alleen hadden Jan en ik besloten dat we het in twee delen zouden doen, namelijk eerst naar Glimmen, en na een overnachting aldaar naar Zuidlaren.

Ik heb vroeger de eerste helft van het Pieterpad gelopen, dus zeker van dat traject hoef ik niet alle etappes te doen “voor de volledigheid”, en daarom loop ik af en toe met Jan mee als dat zo uitkomt. Het eerste deel, van Pieterburen naar Groningen, heb ik bijvoorbeeld gemist: Jan had mij wel gevraagd mee te gaan maar ik paste daarvoor omdat het steenkoud was toen hij ging.

Omdat ik het niet kon laten ben ik in de trein al begonnen met fotograferen, door de extreem smerige ramen van de trein heen. Maar ik klaag niet want de reis was “gratis” vanwege het dal-abonnement, zowel heen als terug namelijk met een keuzedag-ticket. En bovendien kom je met fotobewerking ook een heel eind, maar ik maak het vaker mee in de trein dat je amper naar buiten kan kijken.

Dit blog is gevuld met treinfoto’s en een stukje Groningen, hierna nog een blogje met de rest, als ik het tenminste bij in totaal 2 blogjes kan houden want ik heb nogal veel foto’s gemaakt.

Groetjes

rené

Ik dacht dat ze uitgestorven waren.
We zagen veel velden met zonnepanelen, vind het niet echt mooi.
De aanleg van zo’n zonnepanelenveld.
Hier kon ik niet meer van maken maar laat het toch zien omdat ik het wel tamelijk bijzonder vind, zo’n bakje met minstens 1 persoon hangend aan electriciteitskabels tussen twee electriciteitsmasten in.
Vast heel gezellig in de zomer.
Deel van het Groninger Museum
Over een deel van het station heen.
Zowel het station zelf als het gebied er achter volledig op de schop.
Deel van het gebied achter het station.
Nog in Groningen zelf, dat belooft wat. Volgens mij een geelgors, dat is al de tweede keer dit jaar dat ik die kan fotograferen, gaat goed met dat beestje denk ik. Is dat een exoot trouwens?
Exotenbestrijding.
De ringweg rond Groningen in aanleg.
Idem.
Net buiten die ringweg in aanleg.
Heel apart.
Oei.
Spiegelingengebouw, hierna werd het pad natuurlijker.
Idem
Drie pensionado’s.