Voor het eerst een uurtje naar buiten

Kromboomssloot.

Gisteren voor het eerst in dagen weer eens naar buiten gegaan. Ik hoest al minder en voel me redelijk goed, dus ik vond dat het wel mocht. Het plan was een rondje Oosterdok, maar op de Prins Hendrikkade vond ik het al wel weer genoeg en ben ik via de Oudeschans teruggelopen.

Nog leuk even met een buurtgenoot gepraat. Hij heeft twee hondjes en loopt daar vaak dezelfde route mee. Daarbij heeft hij een ontzettend leuk ritueel waar ik al tientallen keren van heb genoten. Als de straat overgestoken moet worden, altijd op dezelfde plek, gaat eerst het ene hondje onder zijn linker arm, dan wordt er even op het tweede hondje gewacht dat uiteindelijk ook braaf naast het rechterbeen van hem gaat staan en vervolgens onder zijn rechter arm wordt genomen. En zo wordt er overgestoken dus. Ik heb gevraagd of ik dat ritueel een keer op facebook mocht zetten, en dat mocht, dus dat ga ik een keertje doen.

Op de Prins Hendrikkade kwam ik een vrouw met een hondje tegen die vertelde dat ze net een nieuw huis had gekregen in de Czar Peterstraat. Ze maakte excuus dat ze haar gebit was vergeten in te doen. Ik had bijna gezegd, maar kon het nog op tijd inslikken: ach mevrouw, op onze leeftijd zien we er sowieso niet meer uit. Ik ben er door die corona ook niet mooier op geworden, zacht uitgedrukt. Hoewel de plooien en hangwangen al van eerdere datum zijn. De jeugd is nu echt wel voorbij, maar dat mag ook wel, volgende week 73.

Groetjes

rené

Kromboomssloot.
Idem
Idem
Idem
Nog even geduld, maar dan is het weer zover. Deze lag in de Montelbaanstraat trouwens, ik wist niet eens dat hij nog bestond!
Kromme Waal
Idem
Vanaf de brug over de Kromme Waal
Idem
Ik had mijn telecompactje bij me en vind het dan altijd erg leuk om haast onmogelijke foto’s te maken. Bij zonlicht zijn ze niet al te korrelig.
Ook weer vanaf die brug.
Buiten Bantammerstraat
Prins Hendrikkade
Idem
PARADISE IS WAITING. Vanaf de Prins Hendrikkade is dit een foto van de overkant!!!!!!!!
PH kade, van héél ver weg!
Vanaf PH kade: object van het Light festival. Gisteren is het letter-object bij het sluisje weggehaald, dus is het kennelijkafgelopen. De waterval van licht bij NEMO zie ik nu ook niet meer. Nou de kerstverlichting nog.
Was ik wel verbaasd over dat je die laserstralen van het Light Festival ook overdag kon zien. En dat ze überhaupt aan stonden. Laatste dag waarschijnlijk.
Vanaf de brug bij de Oudeschans naast de Montelbaanstoren: het bouwproject van foto 10 en 11