Volkstuintje Buitenzorg

Ondanks de kou gisteren en eergisteren toch naar mijn tuin gegaan.

Als je werkt heb je de kou niet zo in de gaten. En ondanks het feit dat ik niet echt veel meer hoef te doen is er altijd wel íéts dat je kan aanpakken. Gisteren zag ik b.v. in een gedeelte waar ik bijna nooit kom veel dode takken en een dode struik, en die heb ik dus weggehaald en in een van mijn houtwallen verwerkt.

De lente is echt goed op gang gekomen al zijn de temperaturen nog niet op gewenste hoogte, er is al veel meer licht en dat voelen die planten ook.

En de vogels zijn ook druk in de weer.

De foto’s zijn allemaal van gisteren en eergisteren, allemaal in mijn tuin genomen op 1 na, de zwartkop zat in een tuin van de buren en heb ik vanaf het pad gefotografeerd.

groetjes

ren

Dit is de bloesem van een wilde kers, de vrucht is niet te vreten maar ik heb de boom, als sprietje van een buurvrouw gekregen, geplant om er uiteindelijk een hangmat aan een kant te kunnen bevestigen. Ik denk dat het er dit seizoen eindelijk van komt dat ik die koop.
Rododendron, ooit van mijn zus gekregen die hem kwijt wilde, doet het al jaren prima.
Ik koop zelden meer planten maar deze heb ik twee jaar geleden gekocht voor in een houtwal, maar heb hem daaruit gehaald en herplant, hij heeft het gered.
gekregen blauwe druifjes.
Kievietsbloem in knop.
Een van mijn vaste heggemussen.
Deze zwartkop zat in de tuin van een van mijn buren.
Vanuit mijn tuin gefotografeerd, zat op boom bij de buren.
Weer die mus.
Dit winterkoninkje is er een van een stel die ik vaak in mijn tuin zie, ik denk dat ze er nestelen.
De bovenkant van een wilgje was al jaren dood maar omdat ik de vorm zo mooi vond heb ik die gewoon laten staan, te meer omdat bij de onderkant een levende tak verscheen die inmiddels al behoorlijk groot is. Bij de laatste storm is het dode gedeelte afgebroken, maar omdat er een clematis doorheen groeit laat ik hem gewoon liggen, het is tenslotte een wildtuin. Wel het breukvlak bij gezaagd. Vorige week kwam ik op het idee er aarde overheen te gooien zodat het een soort houtwalbergje is geworden. Daar ga ik nog eens plantjes op laten groeien. Dit is een voorbeeld van hoe ik altijd met de tuin bezig ben.