Vogels rond Amsterdam

Grutto’s

De eerste 7 zijn genomen bij het landje van Geijsel, het elke lente onder water gezette weiland ten zuid-oosten van Ouderkerk. Vijf dagen later ben ik naar Ransdorp gefietst en ook daar nog vogels gefotografeerd, dat zijn de volgende 13.

Op het laatste tochtje kwam ik Willem Blootvoet tegen en heb daarmee een hele tijd in de kou staan praten. Willem stond altijd op het Waterlooplein en elke maandag op de Noordermarkt met o.a. van alles wat hij in de vroege ochtend bij het vuilnis had gevonden. Ik bracht hem af en toe spullen om te verkopen, soms samsam soms helemaal voor hem. Met Willem heb ik ooit een liedje over Job Cohen opgenomen. Hij bleek nog af en toe mijn cd te draaien, was er al altijd erg dol op. Hij heeft zelf ook 2 cd’s gemaakt met eigen liedjes, heeft een prachtige stem en had een hele goede begeleidingsband.

Hij vertelde me het werkelijk ongelooflijke verhaal hoe hij pakweg 30 jaar geleden in de woonwagen naast een boerderij midden in de weilanden terecht kwam, een droom kwam daarmee voor hem uit. Het is zo’n mooi verhaal dat ik het hier niet ga opschrijven, het is echt ZIJN verhaal.

Groetjes

René

Slobeend, mannetje
Smientenpaartje
Slobeend vrouwtje
Grutto
Slobeend en wintertaling
Heeeel ver weg: middenin en rechts daarvan: watersnips. Of is het watersnippen?
Weilanden bij Ransdorp, vanaf hier de foto’s van daar.
Elkaar nazittende kievieten
Kieviet
Paartje bergeenden
Valk
Dezelfde
Paartje kuifeenden
Smienten
Vliegende smienten
Bergeend