Vogels op de eerste lentedag

Lekker gras hè schat?

Dat was een intensief dagje maandag, de eerste lentedag. Eerst naar de plantenmarkt op het Amstelveld waar ik een paar bekenden tegenkwam en een kleurige tas bloemetjes voor mijn balkon scoorde, toen een vette prik Moderna gehaald op het Buikslotermeerplein, daar ook sloffen en een riem gekocht en een heerlijk broodje genuttigd op een bankje in die steenwoestijn, en toen richting Durgerdam gefietst.

Ik dacht namelijk dat dat nog maar een klein eindje was, maar daar vergiste ik me deerlijk in. Dat gaf niet want het was mooi weer en ik had mijn camera bij me. Ik hoopte een paar leuke vogeltjes te kunnen schieten op deze eerste lentedag.

Nou dat lukte bijzonder goed, zoals je aan de foto’s kunt zien. Vrijwel volledig in volgorde van schieten hier neergezet.

Groetjes

rené

Buizerd.
Grauwe gans.
Opwaaiende-kuif-eend.
Brandganzen.
Almere met op de voorgrond duizenden brandganzen en twee vliegende grauwe ganzen
Rietgors
Rietgors.
Overvliegende lepelaar.
Hij houdt haar scherp in de gaten, die mannetjes kluut.
Grutto.
Grutto op meerpaal.
Fazant.
Fazant naar de overkant.
Valkje.
Wintertaling paartje.
Tureluur.
Kemphaan.
Landende zilverreiger en wintertaling.
Dit zie je ook niet elke dag: een in een elektriciteitsmast parend buizerd stelletje.