Vogels in mijn tuin en het Vliegenbos

Vink in mijn tuin

Deze tijd van het jaar is DE tijd om vogels te fotograferen. Ze worden actief en er zijn nog geen bladeren aan de bomen dus je kunt ze goed zien.

Sinds ik regelmatig nootjes en zaden ophang komen er significant meer vogels in mijn tuin: vogels die normaal vooral in het aanpalende Vliegenbos blijven weten om onnaspeurlijke reden toch wanneer er in mijn tuin wat te halen valt. Zo zie ik hoogst zelden een specht maar als ik nootjes ophang heel regelmatig.

Dus Vliegenbos en tuin horen bij elkaar. Daarom heb ik maar eens een blogje gemaakt met de vogels die ik in beiden heb gefotografeerd de laatste 2 weken. Ik zal er bijzetten wáár.

Groetjes

rené

Heggenmus, die heeft mijn tuin als domicilie, nest in houtwal
Boomkruipertje in het Vliegenbos. Die heb ik nog nooit in mijn tuin gezien
Idem
Het stikt van de mezen in mijn tuin en in het bos.
Vlaamse gaai in het Vliegenbos. Die zie ik ook als ik geen etenswaar ophang toch af en toe in mijn tuin.
Deze zit in het Vliegenbos maar zie ik ook in mijn tuin.
Merel in mijn tuin.
Merel of lijster in het Vliegenbos
Een vast duivenstelletje nestelt elk jaar in mijn berk.
De mezen vliegen af en aan als ik wat heb opgehangen. Als het ding leeg is en ik kom aanlopen waarschuwen ze elkaar dat er weer wat aan zit te komen, ze kennen me goed, zijn ook totaal niet schuw.
Dit vond ik wel bijzonder, dat ik die te pakken kreeg: een tuinfluiter in eigen tuin, die zijn erg schuw.
Ook een tuinfluiter, maar in het Vliegenbos genomen.
Specht in Vliegenbos
Specht in mijn tuin
Pimpelmees en koolmees in mijn tuin
Heggenmus: net als de vinken en roodborstjes kunnen die niet aan dat notengaasje hangen dus die eten wat er afvalt op de grond. In het Vliegenbos is door de stormen een ravage aangericht en de ontvelde iepen lagen in stukken van een meter of drie aan de Meeuwenlaan waar ze gehakseld werden. En behoorlijk wat van dat spul viel náást de hakselmachine, voor een deel ligt dat nu in mijn tuin.
Het oog van een merel in het Vliegenbos

Zilverreigers in de avondzon boven mijn tuin. Helaas had ik de verkeerde instelling want ik was net wat donkers aan het fotograferen, dus niet helemaal scherp.
En vooruit, toch maar de halsbandparkieten, maar nu in het Vliegenbos (gisteren alleen die in mijn tuin).