Vlinders in mijn tuin

Aangename kennismaking mevrouw. Mag ik u omhelzen?

Eergisteren, donderdag, kreeg ik voor het eerst een date tussen twee koolwitjes goed in beeld. Ik zat wel klaar met mijn camera om vlinders te fotograferen, maar dat dit zou gebeuren had ik niet verwacht natuurlijk.

Het was sowieso een bijzondere vlinderdag. Ik zat in mijn huisje met Jan, omdat het regende, toen ik een kolibri-vlinder zag. Die had ik de hele zomer nog niet gezien, Jan schrok zich rot. Ik stoof namelijk onder een luide kreet met mijn camera naar buiten, zo goed en zo kwaad als het ging mijn camera drooghoudend met een hand er op. De camera-instellingen veranderen was onmogelijk, ook al omdat het een kwestie van seconden was, die beesten zijn zo weer weg. Eigenlijk is het een godswonder dat ik hem er herkenbaar op heb gekregen, al heb ik ze in Griekenland en Spanje veel en veel mooier kunnen knippen. Maar het feit dat het toch enigszins in de regen is gelukt vond ik al zo de moeite waard dat ik de matige foto hier toch laat zien.

De eerste 8 foto’s zijn van afgelopen donderdag, de anderen van een paar dagen daarvoor.

Groet

rené

Meteen dan maar ook onze heilige plecht vervullen? U bent er helemaal klaar voor zie ik.
Ja makkelijk gaat het niet, het is toch een soort circus-act.
Nog maar eens proberen dus.
Het lijkt te gaan lukken.
Ik kon niet zien of de daad werkelijk plaats vond, het ging wel heel erg snel dus ik heb mijn twijfels..
Dit was dus die kolibri-vlinder die ik toch nog zichtbaar op de foto kreeg, al moest ik die wel enorm bewerken en heb ik, zoals gezegd, wel betere gemaakt van dergelijke beestjes.
Deze ontsnapte aan een moordaanslag van een koolmees, rust hier uit op het huisje van de buurvrouw dat ik vanuit mijn tuin zie.
Distelvlinder
Kleine vos.
Kleine vos en dagpauwoog.
Dagpauwoog artistique.
Koolwitje
Atalanta en dagpauwoog.
En tot slot nog een keertje een koolwitje.

Vanmiddag zat ik in mijn tuin en zag ik totaal onverwachts een havik en een buizerd. De instelling van mijn camera stond op donker omdat ik vogeltjes in mijn tuin zag en die met hoge ISO wilde fotograferen. Maar toch aardig gelukt vind ik. Het is wel een vlinderblog maar omdat ik de laatste twee blogs voor mijn vakantie al klaar heb, en dat uit-mijn-raam-blogs zijn, en ik ze toch wilde laten zien plak ik ze maar achter de vlinders in mijn tuin.

Vanaf hier dus drie foto’s van die buizerd boven mijn tuin vandaag:

En tenslotte nóg een paar van vandaag:

Vandaag voor het eerst een paar appeltjes uit eigen tuin gegeten. Veel waren aangevreten, ik dacht dat dat door de halsbandparkieten kwam, maar de mezen lusten ze dus ook.
En tenslotte toch nog twee vlinderfoto’s om het blog rond te maken. De gehakkelde aurelia’s had ik al een tijdje niet gezien, maar vandaag dus wel eentje.
Ja het wordt herfst, duidelijk te merken.