Vlinders in Italië

Ik ben van plan een aantal blogjes te maken over mijn vakantie in Italië en had als eerste item NAPELS in mijn hoofd, een van de hoogtepunten. Maar ik blijk daar 650 foto’s gemaakt te hebben en het is een heel werk om er daar 20 van uit te zoeken voor een blogje. En zelfs twee blogjes van 20 wordt nog een hele klus. Dus dat gaat nog even duren.

Veel minder werk leveren de vlinder-foto’s op. Die heb ik namelijk niet zoveel gemaakt. De tuin van het huis waar we voornamelijk bivakkeerden is een voormalige olijvenboomgaard, en daar is geen bloem te bekennen. Op het terras wel een enkele maar dat hield ook niet over, al groeit er pal naast wel een soort vlinderstruik. Ook daar had ik gek genoeg geen vlinder gezien totdat die ene daar zijn slag sloeg. En ik vervolgens ook, want ik heb hem drie kwartier in allerlei standjes kunnen fotograferen.

Toch kon ik nog een aardig vlinderblogje bij elkaar fabrieken want ik heb een uurtje gewandeld in een dalletje met weilanden vlakbij, en daar waren wel bloemen en vlinders. Ik was daar alleen, terecht gekomen omdat Jan na een korte wandeling liever niet verder ging vanwege een knieblessure maar wel ontdekt had dat de afbeeldingen van Oekraïense vlaggen die we overal zagen markeringen voor een wandelroute waren. Het geel en het blauw waren ook omgekeerd. Dus toen heb ik in mijn eentje daar een stukje van gelopen. En omdát ik alleen was kon ik er extreem lang over doen om die fladderaars vast te leggen.

Dit blog is dus een mengeling van foto’s van die ene vlinder in de tuin en al die vlinders van die wandeling.

Groetjes

rené

Ik zie je niet hoor!