Vitrine-tentoonstelling in de St.Antoniesbreestraat.

Er hangen sinds 9 april kunstwerken in de vitrines in mijn straat, en pas eergisteren werd ik erdoor getroffen. Er zitten echt prachtige dingen bij, nagenoeg allemaal collages. En daar ben ik dol op.
Nou kan ik wel met eigen woorden gaan zeggen wat het allemaal behelst maar op de site van de organisatie waaronder dat vitrine-gebeuren valt staat al precies wat het inhoudt, dus ik kopieer daar maar een stukje van:
“De Stichting Kunst & Cultuur Amsterdam Centrum presenteert vanaf 9 april 2022 tot half september een nieuwe expositie in de vitrines in de Sint Antoniesbreestraat onder de titel Verzameld Werk. Op diezelfde dag begint ook de Boekenweek en deze expositie is een ode aan het boek. Vierentwintig kunstenaars (schilders, grafisch vormgevers, illustratoren, glaskunstenaars, architecten) hebben een specifiek boek gekozen als inspiratiebron en dat boek of een deel daarvan in het kunstwerk verwerkt. Dit heeft geresulteerd in 32 prachtige en verschillende kunstwerken van een divers gezelschap, maar met een gemeenschappelijke deler: het boek.
Bij de bezichtiging van de expositie in de Sint Antoniesbreestraat kunt u bij elke vitrine met uw smartphone de desbetreffende QR-code scannen voor de naam van de kunstenaar, de titel en schrijver van het gekozen boek en overige informatie, zoals de website van de kunstenaar. Deze informatie en een afbeelding van de werken kunt u ook bekijken via deze lijst van vitrines en deelnemende kunstenaars.”
Ik heb er een heel stel gefotografeerd en dat was nog een hele klus want het spiegelde natuurlijk als een gek. Ik moest vaak de vitrine van bovenaf op de gok fotograferen (de camera die ik bij me had, namelijk voor een portret van een Amsterdammer voor d’OudeBinnenstad, heeft geen uitklapbaar display) om zo weinig mogelijk spiegeling te krijgen, maar dat resulteerde in scheef toelopende foto’s. Die moest ik dus allemaal op de computer weer recht trekken, een heel karwei.
Groetjes
René

Overzicht van de achtergrond, doelstelling en werk van ‘The Romantic Aesthetics’, een nieuwe stroming binnen de Britse experimentele cinema.

H. Klosé (1808-1880)
















Schitterend. Als je daarbij ziet hoe gevarieerd de keuze is, dus wat er in Nederland gelezen en getoond mag worden, dan realiseer je je hoeveel beter we in dat kikkerlandje af zijn dan in veel andere landen in de wereld. Vrijheid is een mooi goed.