Verrassende natuur: het Twiske

Ik slaakte een kreet die vijf huizen ver te horen was toen ik bovenstaande foto op mijn computer zag. Ik wist natuurlijk dat ik een klein vogeltje had gefotografeerd, maar niet wat dat voor vogeltje was, daarvoor was hij van te ver genomen. Voor het eerst in mijn leven een blauwborstje kunnen verschalken dus, hiep hiep hoera. Drie keer werd me ooit een plek beschreven waar ze te zien zouden zijn, maar het was nooit gelukt er eentje te ontdekken, laat staan te fotograferen.

Ik heb gisteren niet eens veel gefotografeerd, maar het resultaat was daaraan omgekeerd evenredig. Zo had ik op andere dagen vreselijk mijn best gedaan om een blauwe libelle te pakken te krijgen, tevergeefs. Maar nu waren ze plotseling in groten getale aanwezig en daarom was het gemakkelijk er twee goed voor de lens te krijgen.

De eerste 11 foto’s zijn van de weilanden rond Landsmeer, de volgende 7 van het Twiske. Daar had ik overigens met een vriend afgesproken wat erg gezellig was, ook al omdat we vele bekenden tegen kwamen waarmee we gekletst en veel gelachen hebben. Op de terugweg bleek het fotografische geluk nog niet op want ik kon in de weilanden rond Landsmeer een lepelaar fotograferen.

Kortom: zomer.

Groetjes

rené

Een van de vele blauwe libellen die ik zag.
Naast een bruggetje in de weilanden. Altijd kijk ik of er geen kikker op de bladeren zit, wat nog nooit is gebeurd. Maar voor het eerst waren er bloemen in dit jaar, dus miste ik de kikker wat minder.
Deze had ik daar al eens gefotografeerd, of zijn broertje of zusje.
Het was heel ver weg en ik had niet mijn beste tele mee, maar toch nog maar een keertje.
Ik denk een jong waterhoentje.
Nou, nog maar een keertje dan.
Mag ik jullie fotograferen, riep ik. Ja even wachten, dan hou ik mijn buik in. Nou ik ben niet in jullie geïnteresseerd hoor, maar in jullie hondjes. O dan hou ik wel even een peddel voor mijn gezicht, zei de meest rechtse dame. Als het goed is komen ze hier kijken want ik heb het adres van mijn website gegeven.
Kuifeend.
Vrouwtjesfazant.
En tenslotte de lepelaar dus.