Vandaag bestaat dit vervolgblog 2 jaar

Mijn wereld stond even op zijn kop twee jaar geleden.

Vandaag precies twee jaar geleden zette ik mijn eerste blog neer nadat het blog dat ik 15 jaar had gehad op slot was gegaan. De reden daarvoor was dat een vrouw mij allerlei, overigens terechte, vragen stelde over een foto die ik van haar kinderen had gemaakt vanuit mijn woning, zoals of ik daarmee verdiende en of ik die nog ergens anders plaatste, plus eiste dat ik hem weg zou halen. Maar dat deed ze via een advocaat die ik € 476,- zou moeten betalen, terwijl ze het gewoon aan mij had kunnen vragen want ze kende mijn adres: ZE HAD DE FOTO NAMELIJK VAN MIJN BLOG GEHAALD OMDAT ZE HEM ZO LEUK VOND EN VOOR HAAR EIGEN AVATAR GEBRUIKT. Sinds ik dat de advocaat meldde heb ik er niks meer van vernomen, maar ik was zodanig geschrokken dat ik de boel op slot heb laten zetten, wat me trouwens een veelvoud van € 476 kostte.

Mijn nieuwe weblog, dat dus vandaag 2 jaar bestaat, is een voortzetting van de oude, maar ik ben iets voorzichtiger geworden in de foto’s die ik plaats. Ik heb namelijk gehoord dat je best straatfoto’s mag maken o.a. als je dat uit journalistieke overwegingen doet, je hoeft daar niet eens professioneel journalist voor te wezen. En dat is bij mij zeker nog meer het geval met dit vernieuwde blog. Het verschil met het oude blog is niet zo groot, maar ik plaats wel meer foto’s van mensen vanwege de gebeurtenis waar ze aan deelnemen dan puur om hun individualiteit, én ik maak geen foto’s meer van kinderen. Dat laatste vind ik wel jammer want kinderen doen vaak hele onverwachte dingen. En wat ik zo nu en dan ook zeg: als er iemand op een door mij geplaatste foto staat die dat niet wil haal ik betreffende foto onmiddellijk weg, wat ik in het genoemde geval ook zonder de vraag van de advocaat zou hebben gedaan. Ik doe dit puur voor de lol, laat graag zien wat er te zien is, en verdienen doe ik er niks mee.

Ik heb toen dat akkefietje twee jaar geleden speelde veel steun gehad van mensen die er verstand van hadden en zeiden dat ik gewoon door kon gaan met het blog. Mensen die ik niet kende maar via facebook allerlei inlichtingen verschaften. Achteraf gezien had ik het blog misschien niet op slot moeten laten zetten, ik heb gewoon een keer pech gehad. Hier is een link naar dat eerste blog van twee jaar geleden. Ik bleek er toen van overtuigd dat ik heel anders moest gaan fotograferen, maar dat blijkt dus in de praktijk reuze mee te vallen, al zijn er wel kleine verschillen.

Groetjes

René

PS 1: IK ZIT ER WEL AAN TE DENKEN EVEN EEN BLOGPAUZE TE NEMEN, WANT HET IS WEER BIJNA ELKE DAG RAAK EN IK WIL WEER EENS EVEN VOELEN HOE HET IS OM HELEMAAL NIET TE BLOGGEN. MAAR MEZELF KENNENDE: ALS IK IETS BIJZONDERS FOTOGRAFEER, WANT FOTOGRAFEREN BLIJF IK NATUURLIJK WEL DOEN, ZAL IK WAARSCHIJNLIJK SNEL DE KRIEBELS KRIJGEN OM DAT TE LATEN ZIEN.

PS 2: de foto’s van dit blog zijn van de afgelopen maanden en vanwege de aanleiding tot dit blog dus uit mijn raam genomen. HET LAAT DE DIVERSITEIT ZIEN VAN EEN GROTE STAD.

PS 3: ter gelegenheid van deze verjaardag heb ik alle categorieën bijgewerkt, dus als je alleen foto’s van mijn volkstuin wil zien bijvoorbeeld moet je op categorie “Mijn volkstuin” klikken in de rechter kolom.

Motorclub uit Durham op bezoek
Regelmatig zie ik iets mis gaan op straat. Twee weken geleden heb ik zelfs 112 gebeld omdat er iemand van zijn fiets was gevallen. Omstanders er meteen bij, hij bewoog niet meer maar toen de ambulance er was weer wel een beetje maar hij moest wel naar het ziekenhuis.
Er is altijd wel iemand aan het werk.
Veel Nederlandse toeristen zie ik ook.
Dit zal wel een vrijgezellen-party zijn, dus waarschijnlijk is de foto op zaterdag genomen want dan zie ik er altijd wel een stuk of drie/vier.
Reinier Sijpkens vaart op de Oudeschans waar ik op uitkijk.
Ze namen een clip op.
Bij hem ging iets mis met die afvalzak.
Ik had ooit een idee om een mapje te maken met afbeeldingen van doodshoofden die mensen op hun kleren hebben af en toe. Het kwam er niet van, maar ik heb er de afgelopen twee jaar zeker genoeg gefotografeerd om er een blogje van te maken.
Er komen vaak demonstraties voorbij hier. Deze mensen demonstreren om de toeschouwers te laten weten dat we belazerd worden.
Nog één…….
Intrigerende voorstelling.
Nog steeds zie je mensen met mondkapjes. Vooral toeristen, heb ik de indruk.
Outlander.
Deze zie ik vaak, is een toeristenbootje.
Gewoon grappig.
Recycler!
Zal ook wel iets met trouwen te maken hebben.
Op weg naar een van de vele feestjes waar ik mensen heen zie gaan, vooral in de weekends.