Vanaf de Amsterdamsebrug

Gisteren weer eens een klein fietstochtje gemaakt. Voornamelijk stil gestaan. Het begon al op de helling van de Amsterdamsebrug. Dat is de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, nooit geweten hoe die heet trouwens, maar ik zag die naam op de laatste foto van dit blog.

Dat deed ik andere jaren ook: uren over de reling hangen met mijn camera, ik heb dáár zelfs eens een ijsvogeltje heel goed kunnen fotograferen. Maar nu was het wat minder spectaculair: grote vissen, die zijn er altijd, en wat vlinders, waterhoentjes en meerkoeten.

Toen op het overkappingsgedeelte naar de boten staan kijken en daarna weer omlaag tot het kruispunt waarna de helling van de Schellingwouderbrug begint. Maar zover gaan deze foto’s niet, die zijn tot ongeveer de helft van de afdaling van de Amsterdamsebrug. Ze zijn daar een jachthaven aan het bouwen en naast de helling van de Schellingwouderbrug een hele nieuwe wijk, de foto’s daarvan komen nog.

Vandaag niet alleen zonnig maar ook lekker warm, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Groetjes

rené

Cruquius.
Het was nog tamelijk fris.
Cruquius.
De grote flat rechts staat op KNSM eiland. Je ziet trouwens al wat van die haven die ze aan het aanleggen zijn
De Amsterdamsebrug dus, zoals ik kon lezen.
De andere kant op kijkend. Als ik me niet vergis heet deze de Enneüs Heerema brug, maar moet dat nog nakijken. Ik noem hem altijd de visgraatbrug.