Van Uithoorn naar Langeraar

Wij waren benieuwd waar de Amstel eigenlijk vandaan kwam en dat was een van de redenen om de Amstel een keertje af te rijden. Nou, dat was geen makkelijk verhaal.

Hij hield voor ons gevoel plotseling op bij een klein sluizencomplex. Op de kaart zagen we dat er een soort dwarsstroom bij dat sluizencomplex getekend stond maar dat was van een kanaal. Zelfs thuisgekomen en opgezocht in Wikipedia kwam ik er nog niet uit. Daarin stond bijvoorbeeld dat het water tussen Uithoorn en Ouderkerk onderdeel is van het Amstel-Drecht kanaal en dus een kanaal is. In Ouderkerk stroomt dan de rivier de Bullewijk in dat Amstel-Drechtkanaal en heet dit water tot Amsterdam weer Amstel. Maar er staat ook dat het water van de Amstel bovendien bestaat uit dat van de Kromme Mijdrecht en de Waver. Uitermate verwarrend allemaal. Niet dat ik nou verwacht had dat we ergens een bron zouden vinden waar de Amstel uit opborrelde, maar dat het zo ingewikkeld zou zijn had ik ook niet verwacht.

Dit blog begint in Uithoorn en eindigt in Langeraar. Onderweg hebben we nog een fort bezocht dat onderdeel was van de stelling van Amsterdam. Op het fort stond: Fort a/d Drecht.

Groet

René

Afbeeldingen die bestaan uit kleinere foto’s, dat is echt iets voor Jan. Ik kreeg van hem voor mijn verjaardag vorig jaar een foto van mezelf bestaande uit alle foto’s die hij in mijn bijzijn genomen had.
De basis bestaat uit foto’s die door bewoners van Uithoorn genomen zijn. Wij raakten in gesprek met een buurtbewoonster hierover, maar die had jammer genoeg geen foto’s aangeleverd, anders had ik gevraagd of ze voor haar eigen foto’s wilde poseren.
Dit is de foto die ik vorig jaar voor mijn verjaardag kreeg van Jan, samengesteld uit foto’s die hij nam op onze gezamenlijke foto-uitstapjes/vakanties.
Het fort dus
Om het fort heen een soort natuurgebiedje.
Vermoedelijk is dit het water van de Drecht
Langeraar.