Van Post-gebouw tot Booking-Punt-Com-gebouw 1

Rechts het oude Post-gebouw.

Een van de voordelen van het ouder worden is voor een fotograaf dat hij bij foto-projecten waarbij een situatie van vroeger en die van nu vergeleken worden, je je eigen oude foto’s kan gebruiken.

Ik was van plan om een blogje te maken als het nieuwe gebouw van Booking-Punt-Com helemaal klaar is, maar dan zou het blog veel te lang worden dus ik splits dat op. Het gebouw nadert zijn voltooiing, de meeste bouwketen zijn al weg, maar ik begin alvast met eigen foto’s van de eerste fasen. Zo heb ik nog een foto gevonden van het oude Post-gebouw in de tijd dat het Stedelijk Museum er tijdelijk gevestigd was, dat is de eerste foto met het rode bord SMCS er voor: Stedelijk Museum Centraal Station.

Dit blog laat verder drie fases zien: 1 de afbraak van het Post-gebouw, 2 het gat dat er jaren lag en 3 de eerste werkzaamheden in dat gat.

Het was een heel gezoek, en ik heb nog geen idee of ik de volgende bouw-fasen een beetje geleidelijk aan kan laten zien of dat er grote hiaten in zitten. Het gebouw ligt op een van mijn favoriete wandelroutes, of eigenlijk meer ommetjes, en aangezien ik daarbij altijd mijn camera bij me heb zal ik aardig wat hebben. Ik had een mapje gemaakt waar ik af en toe foto’s van het bouwen in stopte, maar dat deed ik niet erg consequent, dus ik moet nog heel wat uitzoeken. Wat daarbij wel makkelijk is is dat de mappen waarin die foto’s zitten wel meestal Oosterdok, of ODE, door mij genoemd zijn, dus ik hoef niet alle mappen door te spitten. Dat laatste zou trouwens ondoenlijk zijn.

Groetjes

rené

FASE 1: AFBRAAK VAN HET POST-GEBOUW:

FASE 2: HET GAT.

FASE 3: DE EERSTE GRONDWERKZAAMHEDEN:

EN TOT SLOT LEEK HET ME LEUK OM TELKENS ALS LAATSTE FOTO DIE FOTO TE LATEN ZIEN DIE IK ER ALS EEN VAN DE LAATSTEN VAN MAAKTE, HET HEDEN DUS: