Van heel ver dichtbij halen

Jan had die jongen niet eens gezien!

Woensdag bij het rondje Oosterdok ook nog foto’s gemaakt van hetzelfde gebouw vanaf steeds dezelfde plaats afwisselend zonder tele en mét tele. Speciaal daarvoor had ik het compactje meegenomen dat zo’n sterke tele heeft dat je er duizelig van wordt. Hij is ook nog eens super licht zodat het tamelijk lastig is om bij volledige tele een foto uit de hand te nemen. Vaak hou ik hem daarom tegen een boom of paaltje.

Deze week heb ik hem een paar keer zo gebruikt, gisteren nog op een van de grachten voor een kraandrijver in een hijskraan die ik in de verte zag, dat lukte niet echt overweldigend maar ik zet de twee foto’s er hier toch bij. Aan het begin van de week heb ik zo de in aanbouw zijnde gebouwen aan de Wibautstraat vanaf de Amstel gefotografeerd, en vanaf de Sarphatistraat de renovatie van de Nederlandse Bank.

Ze zijn allemaal bijzonder korrelig, maar ik vind het toch wonderlijk dat je van zover nog iets kan onderscheiden, iets kan herkennen en zelfs teksten kan lezen waarvan je niet eens gezien had dat ze er waren. Daarom laat ik ook de gebouwen zien zoals je ze met het blote oog ziet, om het waanzinnige tele-effect goed te laten uitkomen. Het zijn geen foto’s waar je prijzen mee wint, meer een leuke gimmick.

Groetjes

rené

En hier is hij van dichtbij.
Wat heeft die kraan nou op het dak afgeleverd?
Dat had ik net daarvoor gefotografeerd en zag ik pas thuis: GRAS!!!!!!!!
Kennelijk wordt er een grasveldje aangelegd op het dak van het nieuwe gebouw van Boeking Punt Kom.
Wat zijn ze nou aan het doen.
Raar spul bij dat gras, afgestorven wortels of zo, wat moet je daar nou mee?
Nou, ik weet wel wat!
Een snor van maken!
Vanaf Nemo had je ook een mooi zicht op dat gebouw. Wat doen die mannen op het dak in het midden, aan de hoek, daar nou?
Misschien overleggen ze of ze het isolatie-materiaal, merk UNILIN zie ik, wel kunnen laten staan daar, want het zou gaan regenen. Jammer dat dat cameraatje niet ook een gehoor-tele-functie heeft.
Twee nieuwe gebouwen verrijzen in Noord, net naast de oude Shell-toren. Op het linker gebouw zie je mannen staan.
Hier dus.
Ja die kraandrijver wilde ik wel eens zien van hieraf, in dat witte bakje,maar dat viel wat tegen, was toch ietsjes te ver.
Hoewel ik er toch nog wat van heb kunnen maken
Behalve in die hijs-bak kun je bij die gelige hoogbouw rechtsboven, in de linker onderhoek daarvan, dus in de “oksel” van die kraan, wat werkers zien. En je gelooft het niet, maar je kan de tekst op een jas van een van die arbeiders lezen!!!
Geloof je het nu? “mutsaerts”!!!!! Vanaf dezelfde plaats dus gefotografeerd als de foto boven!
Idem
Hier de mannen in die hijs-bak.
De renovatie van de Nederlandse Bank vanaf de Sarphatiestraat. Hoe dichtbij zou je die mannen linksboven kunnen halen?
Nou, zó dichtbij dus, vanaf dezelfde plaats gefotografeerd als de vorige foto.