Van de St.Bernard tot Sallanches, richting Metz

Sallanches? Komt me bekend voor, maar waarvan? Misschien omdat Chamonix bekend is en het daar vlakbij ligt????

Neeeeee, natuurlijk, daar werd Jan Jansen in 1964 wereldkampioen!

Overigens een dorpje van niks, geen enkele foto van gemaakt. We hadden er een hotel geboekt en wilden wat gaan eten toen we ingecheckt hadden. Zegge en schrijven 1 echt restaurant, een pizzeria, en het hele terras was vol dus we moesten binnen zitten terwijl het bloedheet was. Na enige tijd kwam er een tafeltje vrij op het terras waar we konden gaan zitten.

De volgende dag naar Metz waar we in het centrum een hotel hadden geboekt. Dat deed Jan altijd een dag van tevoren via booking.com, erg handig. Maar dat hotel lag in een voetgangersgebied, dat leverde wel enige stress op, voor het eerst in de vakantie. Fotootjes morgen.

groet

rené

“Zeg God, hoe zit het nou met die homo’s, keurt u dat nou af?”
“Welnee joh, ik heb ze toch zelf gemaakt, als ik ze niet gewild had had ik ze niet gemaakt, toch? Ik heb echt een bloedhekel aan die schriftgeleerden die op mijn stoel gaan zitten en wel eens even zullen bepalen wat ik vind.”
Ook hetero’s zijn hier natuurlijk van harte welkom.
Gletsjer.
In Genève hebben we even op een buurtterrasje gezeten.
Wat staan die daar aan de rand van Genève nou te doen?
Oooooooooh, ze kijken hiernaar.
Op deze foto was nagenoeg niks te zien, het was een en al wazigheid, dus die heb ik ongelooflijk moeten bewerken. En dat deed ik omdat ik wist dat de Mont Blanc er op moest staan, op de voorgrond het meer van Genève.
De Jura was, althans waar wij reden, een soort hoogvlakte met lieflijk glooiende grazige weiden.
Niet helemaal scherp maar toch leuk.
Geheel onverwacht zagen we dit meer, we zijn uitgestapt en even naar de oever gelopen, waar een man lag te zonnebaden. We hadden het idee dat we een beetje stoorden, en toen we een strandje verder waren gelopen zag Jan dat hij weer in zijn nakie lag.
Ritsen jongens, en niet te hard lopen hè?
Ergens op een rustiek plekje aan een water zitten pauzeren.
Een heel leger van die waterkruipers.