Van Dam tot Dam

Beginnend bij de Dam, 3 weken geleden. De vrijheid stond in de steigers, ik weet niet hoe ver ze er nu mee zijn.

Een soort Dam-tot-Dam-loop, maar dan niet van de Amsterdamse Dam naar Zaandam, maar een rondje beginnend bij de Dam en daar ook eindigend. En niet hardlopend maar slenterend.

Ik ben ooit begonnen met hardlopen toen ik in Amsterdam kwam te wonen, en na een half jaar trainen heb ik al een halve marathon gelopen, eentje bij Schagen. Maar toen was het meteen over: ik kreeg ontzettend veel last van mijn knieën en heb nooit meer kunnen joggen, hoe spijtig ik dat ook vond. Sindsdien slenter ik dus.

Deze foto’s had ik al een tijdje liggen, ze zijn van de stadswandeling van 6 juni toen ik de parkeergarage in aanbouw ontdekte waar ik toen een blog van heb gemaakt. Maar de aanleiding om die richting op te gaan was een tentoonstelling in de Nieuwe Leliestraat van klassieke Thaise Buddhabeelden in combinatie met moderne kunst van GeertJan Kuijpers. En zoals gebruikelijk had ik me weer in de datum vergist: hij was al twee dagen voorbij, maar omdat het er nog hing en ik Bep Mous, de eigenaar van die Thaise beelden, ken heb ik het toch nog mogen zien. Was erg leuk om na zoveel jaar met Bep/Joost te kletsen. En natuurlijk ook over het Buddhisme en de manier van in het leven staan daarmee.

Daarna heb ik mijn voeten laten bepalen welke richting ik uit zou gaan, en behalve die garage waar ik al een blog van had zijn dit de foto’s die ik toen maakte. Richting markthallen en via de staatsliedenbuurt weer terug naar de Dam.

Groetjes

rené

En weer terug op de Dam.