Utrecht-Rhenen 3

Kasteeltje in Wijk bij Duurstede.

De tocht werd eigenlijk steeds mooier, ook de stadjes waren prachtig: eerst Wijk bij Duurstede, dan Amerongen en tenslotte het minder rustieke Rhenen, maar daar hebben we juist heerlijk aan de Lek gezeten en lekker gegeten bij Moeke. Dat restaurant hadden we ontdekt toen we vorig jaar van Zwolle naar Rhenen fietsten en was ons toen erg goed bevallen.

Al met al hebben we ongeveer 60 km gefietst en daar 6 uur over gedaan, 10 km per uur dus. Maar zeker een half uur in Culemborg gezeten en vlak voor Amerongen ook nog een tijdje op een bankje gezeten, plus natuurlijk diverse keren gestopt om foto’s te maken. O ja, ook nog 2 pontjes genomen, die verhogen de gemiddelde snelheid ook niet.

Het was een heerlijke tocht en die smaakte naar meer. We namen ons voor de fietsdraad weer op te pakken. Het is ZO gemakkelijk: je gaat met de fiets per trein naar een willekeurig uitgekozen station en fietst gewoon naar het volgende, of eentje of twee verder. Het is altijd genieten.

groetjes

René

Prachtige kerktoren in Wijk bij Duurstede.
En hier dat prachtige kerkje met een straatje erbij.
Ook Wijk bij Duurstede.
Dit zal wel een buizerd zijn.
Dit ZOU wel eens een zanggors kunnen zijn, staat in mijn ANWB vogelgids getypeerd als dwaalgast. Maar het kan ook een gewone rietgors zijn.
De zoveelste stuw die we zagen. Ik zet deze er ook bij om aan te geven hoeveel we er zagen op dat relatief korte traject.
Al fietsend gefotografeerd, maar dat doe ik in het vervolg niet meer. Ik ben nog niet toe aan het dragen van een helm zoals Jan doet, maar het niet rijdend fotograferen is een eerste stapje richting iets meer voorzichtigheid.
Kasteel Amerongen vanuit de verte.
Amerongen.
Vlak voor de Amerongse berg zaten we een tijd op een bankje wat te eten en te drinken en was deze meneer vlakbij aan een dak aan het werk.
RHENEN!!!
Vanuit het terras van MOEKE waar we wat aten en dronken.
Uitzicht op de Lek.
Ik vind het ondingen, maar spectaculair was het wel.
Ik geloof dat ze zich niet helemaal aan de snelheidslimiet hielden. Je mocht niet waterskieën, maar er stond niks over jetskieën.
Ik denk zijn broertje, viel er af en dat vond de skieër zzzzzzzzzzo leuk dat hij wild om hem heen voer en hem onder water spoot.
Een laatste blik op het terras van Moeke en op naar het station van Rhenen dat daar redelijk vlakbij is.