Utrecht-Rhenen 2

Paarden aan de Lek.

Steeds meer natuur, maar toch ook nog steeds overal bouwwerken te zien, pas op het laatst enkel bos, zo rond Rhenen, maar daar zijn we nog niet. Dat van die sluizen wist ik niet, dat we die zoveel hadden. Ik heb er nu weer eentje bij gezet, de prinses Irene sluis. Gisteren plaatste ik al de prinses Beatrix sluis, kennelijk krijgt iedere prinses haar eigen sluis. De associatie die ik daarbij krijg is dat het doorsluizen van geld voor de koninklijke familie niet een onbekend verschijnsel is, waarbij ik dan onmiddellijk aan prins Bernard moet denken. Die had vast ook een eigen sluis ergens in het land, of op de Kaaimaneilanden, om zijn Lockheed miljoenen te stallen. Je merkt het al: erg koningsgezind ben ik niet. Al vind ik het ook wel weer prima dat ze er zijn, worden ons in elk geval presidentsverkiezingen bespaard en dus ook de stress die populistische kandidaten genereren. Ik volg nog steeds de soap met de vorige ex-president in de V.S. en prijs me dan gelukkig dat wij een koning hebben.

groetjes

René

Beetje vaag maar zet hem er toch bij omdat ik denk dat dit een kemphaantje is, toch een beetje bijzonder. Volgens een bevriende vogelkenner, hoorde ik net, is het een juveniele kokmeeuw. Ik had al mijn twijfels.
De prinses Irene sluis.
Al fietsend genomen. Ik heb besloten dat ik dat niet meer doe voortaan, is een beetje link. Vroeger nam ik foto’s terwijl ik met 130 km per uur achter het stuur zat, maar daar ben ik ook maar mee gestopt toen. Nu neem ik alleen nog foto’s als ik NAAST Jan zit die rijdt.
Om de veerpont, de Lek over naar Culemborg, te betalen met een pasje moest je de kajuit in, daar komt Jan dus net uit.
In Culemborg lekkere taart gegeten en icetea gedronken.
Kennelijk het onderstel van een oude molen, aan de rand van Culemborg.
Twee oudere heren aan het vliegeren in de uiterwaarden.
Dat was erg jammer: ik had hem zien zitten op een afstandje langs de kant van de weg maar met een haag tussen hem en de weg zodat ik voorzichtig tot op 2 meter achter hem kon komen. Ik zette mijn fiets op de standaard en pakte mijn camera, maar toen viel verdorie de fiets om en vloog hij weg, grrrrr
Ook weer al fietsend genomen.
Wijk bij Duurstede.