Utrecht-Amsterdam: per fiets

Maar eerst in Utrecht rondgereden op onze fietsen die we hadden meegenomen in de trein vanuit Amsterdam. Dat vond ik wel een sensatie: voor het eerst in 42 jaar op de fiets door mijn vroegere studentenstad. Wel een verschil: nu op een elektrische fiets, dat had je 42 jaar geleden ook niet kunnen bedenken natuurlijk.

En toen voornamelijk langs de Vecht richting Amsterdam. Ik was met Jan, en dat betekent om de haverklap stoppen om iets te fotograferen. Maar toen we in Breukelen waren besefte Jan opeens dat we een beetje moesten gaan doorrijden, want na een uiensoepje reden we daar pas om 15.10 u. weg, en rond 17.00 u. wordt het nu donker. We wilden voor zonsondergang thuis zijn want we hebben er allebei een hekel aan om in het donker te rijden. Dat werd dus jakkeren.

We hebben bijna constant 25 km per uur gereden, wat mij totaal geen moeite kostte op dat elektrische ros, maar Jan raakte aardig bezweet want die rijdt alleen op spierkracht. Hij kon op het laatst zijn T-shirt uitwringen. Alleen op die prachtige fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht hebben we een fotopauze genomen. NET voor het donker waren we thuis.

Groetjes

René

Zie ginds komt de stroomboot……
Ik zag het later ook op internet ergens, dat Utrecht het 900 jarig bestaan gevierd had. Dit is de ingepakte Domtoren.
Nostalgie aan het Domplein: dertig meter rechts hiervan ontving ik mijn bul in 1977.
Dit was de afzaktent waar ik na dancing Wooloomooloo om een uur of drie ‘s-nachts neerstreek en waar een Egyptische handlezer een stempel op mijn leven drukte. Hij zei namelijk dat ik rond de 50 zou worden, en als ik iets ergs zou overleven dan 73 jaar. Omdat het eerste gedeelte klopte zou het tweede gedeelte ook kunnen kloppen. Ik word over 2,5 maand 73 jaar.
Zo reden we in Utrecht, kaartje van Jan die een Garmin heeft.
Slot Zuylen.
De brugwachter.
Nijenrode.
Breukelen.
Brug over het Amsterdam-Rijnkanaal.
Jan op de brug.
Vanaf de brug.
Vanaf de brug.
De route die we reden. Ook dit kaartje kreeg ik van Jan.