Twee middagen in de tuin

De mooiste foto is de eerste, een andere versie staat iets verderop. En dat zijn letterlijk de twee laatste foto’s die ik gisteren in mijn tuin maakte. Ik ben vooral bezig geweest met vlinders, want die zijn er veel omdat de vlinderstruiken weer helemaal vol bloemen staan. Het zijn wel de gebruikelijke vlinders, maar die vind ik ook leuk om te fotograferen, zoekend naar een mooie setting daarvan.

Ik hoefde helemaal niks in mijn tuin te doen, alleen maar zitten en liggen kijken, dat kan ik ook uren en uren.

Mijn tuinhuisje begint nu echt te verzakken en er moet nu iets aan gebeuren, maar dat kan niet want net op het punt waar ik vooral de zaak moet openbreken en vernieuwen zit een bijennest. Dat zit er al een tijdje, het zijn van die hommel-achtige bijen. Ik moet steeds heel voorzichtig het deurtje van het via de buitenkant bereikbare inpandige tuingereedschaps-hok openen als ik daarvan iets nodig heb, want ze zitten daar pal onder. Als ik het deurtje weer dicht doe moet ik uitkijken dat ik er geen opsluit die in het hok is gevlogen. Dus de verbouwing weer een jaar uitstellen, maar daar ben ik goed in, in uitstellen.

Hopelijk zakt die kant van het huisje niet helemaal door, maar ja, ik leef er al jaren mee en hoop dat het nog een jaartje kan, maar het is echt kiele kiele. Toen ik het huisje kreeg zeiden ze dat ik het binnen vier jaar wel zou moeten afbreken want het was totaal rot, en dat is 22 jaar geleden.

Groet

rené

Atalanta-oog
Atalanta, die zag ik het meest.
Ik wist niet dat die bijen zo’n lange tong hadden!!
Gehakkelde aurelia
Op de tuinslang.
Bont zandoogje
Twee gehakkelde aurelia’s
Kleine vos.
Koolwitje, bij een bepaalde lichtinval zie je pas die ribbels.
Het oog van de dagpauwoog.
Distelvlinder.