Tunfun

Gisteren het huis uit gevlucht vanwege het lawaai van een spuitwagen voor de deur, urenlang. Ze zijn het binnenpleintje van het Pentagon waar ik woon aan het zandstralen, en daar al dagenlang mee bezig. Ik weet niet of er de laatste tijd veel meer herrie is of dat ik er slechter tegen kan, of beiden, maar gisteren hield ik het plotseling niet meer uit.

Op mijn vlucht nam ik natuurlijk wel mijn camera mede, en kwam na een uur of twee met 300 foto’s thuis. En de spuiters waren weg. Materiaal voor minstens 3 blogjes, dit is de eerste.

Tunfun is een faciliteit voor kinderen die ze gemaakt hebben van de tunnel onder het Mr. Visserplein toen die niet meer gebruikt werd. Waarom hij in 1994 voor het auto-verkeer gesloten is weet ik niet want het lijkt me juist een prima ontlasting voor het plein: de hele verkeersstroom vanaf de Wibautstraat naar de IJ-tunnel ben je kwijt als je hem gebruikt.

Is het een optie om een heropening te overwegen nu die Tunfun failliet blijkt?????? Op facebook heeft iemand een link geplaatst naar een filmpje van AT5 dat na twee andere items over de TUNFUN gaat, er wordt ook naar binnen gegaan en je ziet hoe het er uit ziet, echt geweldig: HIER is de link.

Groet

rené

“Dit lieveheersbeestje staat symbool voor de strijd tegen zinloos geweld. In TunFun spelen kinderen probleemloos met en naast elkaar” staat er op het gele bordje.