Tuinpark Buitenzorg

Deze foto van mij is uitgekozen voor de voorpagina van BLAD, de nieuwe tuinkrant van volkstuinpark Buitenzorg waar ik dus mijn tuin heb.

Op 27 augustus zou de nieuwe tuinkrant gepresenteerd worden. De vorige dateerde van vóór de coronatijd, dus dat was al een hele intensieve periode geleden. Hij zou in een geheel nieuw jasje gestoken worden door vormgever Tom Blits, en de verwachtingen waren hoog gespannen. Ik had op 11 juli ook een bijdrage ingestuurd, voor het eerst weer nadat ik een aantal jaren had overgeslagen, maar wilde ook graag in de vernieuwende vaart der tuinvolkeren meereizen.

Op 16 augustus kreeg ik een computercrash. De computer was reddeloos verloren, maar alle schijven waren nog goed dus ik was niks kwijt. Daarentegen: op 17 augustus, 1 dag later dus, kreeg Tom Blits een computercrash, en hij was wel ALLES kwijt!!! De tuinkrant die bijna klaar was: WEG, niet meer terug te halen. Dus alles moest opnieuw opgestuurd worden, al kon hij met zijn nieuwe computer wel op zijn email-account het een en ander terug vinden, zoals b.v. wel mijn tekst maar niet mijn foto’s. Die gingen immers met wetransfer en dat moet je naar je computer uploaden en uitpakken en blijft maar 1 week op wetransfer staan! Alles werd op alles gezet om bij het feest ter gelegenheid van de afsluiting van het tuinseizoen, afgelopen zaterdag, de nieuwe nieuwe krant klaar te hebben, en dat is zowaar gelukt!!

Het ziet er werkelijk fabuleus uit, heel professioneel, maar Tom is dan ook 11 jaar vormgever geweest bij Vrij Nederland, dus die weet van wanten. Bovendien kreeg hij de beste ondersteuning die hij kon hebben, namelijk die van duizendpoot en drijvende kracht van Buitenzorg Martin die van oudsher ook ervaring heeft met kranten en trouwens ook de website van Buitenzorg heeft ontworpen en bijhoudt.

‘s-Middags, vóór het algemene gebeuren, heb ik in mijn eigen tuin van een tafeltje een soort egelhuisje gemaakt. Toen ik naar de tuin fietste vond ik een klein vierkant vlondertje dat precies zo groot was als een zijkant van dat tafeltje. Een andere kant daarvan heb ik dicht gemaakt met een stuk hout dat ook al zo breed was als de zijkant en ik alleen maar korter hoefde te zagen. De twee andere kanten heb ik met planken niet helemaal tot onderen dicht gemaakt om ze meer ruimte te geven er aan een kant uit te kunnen en aan de andere kant om het makkelijk neer te kunnen zetten in de zegge.

Groetjes

rené

Het eerste exemplaar wordt officieel door Martin aan Tom aangeboden die het vervolgens aan voorzitster Joke aanbiedt.
Dit is hem dus.
Een van de ongeveer 8 foto’s die ik een week eerder maakte omdat er nog geen geschikte voorpagina-foto was. Ze wilden een foto van de algemene tuin, en heb er een heel stel gemaakt. Was verbaasd dat ze niet een van deze “klassieke” foto’s namen maar eentje die ik zelf het mooist vond maar niet geschikt dacht voor de krant maar toch had ingestuurd.
Idem
Idem
Dit is een van de foto’s van de meeste tuinders bij het 100 jarig bestaan van Buitenzorg, staat ook in de krant. Ik had mijn camera op het dak van café Mol gezet en alles ingesteld, ben toen naar beneden gehold en Jan heeft op de knop gedrukt, dus au fond heeft Jan hem gemaakt. Er onder staat het verhaal dat een zekere Leoni er niet bij kon zijn zodat ik haar een dag eerder had gefotografeerd en haar in de foto heb gemonteerd. Pas toen ik daarmee klaar was zag ik dat ze toch gekomen was, ze staat er dus twee keer op. Helemaal rechtsboven en in het grijs boven de dame met de opvallende cyaan-kleurige outfit en blauwe hoed
Na de uitdeling van de tuinkrant werd er traditioneel samen gegeten, en dat kon deze keer nog buiten. Ik was erna zo moe, drukke week gehad, dat ik naar huis gegaan ben en niet de traditionele poppenkast heb gezien en niet de lichtjesavond heb meegemaakt: de afsluiting van het seizoen met verlichte tuinen.
Wilmar die had gekookt, met hulp van o.a. zijn vriend, legt hier uit wat we te eten krijgen: heerlijk Italiaanse pasta o.a..
‘s-Middags had ik “mijn” egeltjes nog kunnen fotograferen, nog voordat ik een afdakje had gemaakt en neergezet om ze droog te houden
Ik dacht dat egels slakken aten, dus ik zat te wachten op het verorberen van dat beest door dat egeltje, maar ze bleven gezellig samen van de kattenbrokjes eten.
Alledrie de kindjes.
Dit was het bakje dat ik gemaakt heb zaterdag en over het bestaande holletjesnest heb gezet. Ik was bang dat ze misschien daardoor ontregeld zouden worden en weg zouden zijn, daarom ben ik gisteren gaan kijken of ze er nog waren, toen heb ik ook deze foto gemaakt.
Gelukkig zag ik nog een stukje egel, dus ze zijn er nog.
Hier sterk uitvergroot, je ziet een paar stekeltjes.
En gisteren dus ook nog wat meer foto’s gemaakt. Dit is een lavatera, zelf opgekweekt van zaad dat ik van Jan had gekregen die een lavatera op zijn balkon heeft.
Natte tuin
Toch weer wat meer paddenstoelen, door het natte weer zijn er nu meer.
Idem
Japanse es.