Tuin-genot

Veel in mijn tuin geweest de laatste tijd, zelfs geslapen van zaterdag op zondag. En ik heb altijd een camera bij de hand natuurlijk. Deze keer plaats ik er ook wat foto’s bij die ik met het mobieltje heb genomen, dat zijn de brede.

Ik heb ook veel gewerkt, het is een hele arbeidsintensieve tuin. Deze keer heb ik een paadje verlegd langs een conifeer omdat die heel erg in de breedte aan het groeien was omdat ik hem steeds top: dus ja, als ik dan niet in de hoogte mag groeien doe ik het in de breedte, moet hij gedacht hebben. En geef hem eens ongelijk. Maar daarvoor moest ik wel twee grote varens weghalen, en dat vind ik dan weer zonde om die zomaar weg te gooien. Dus daar moest een plaatsje voor gemaakt worden in een van mijn houtwallen. En daar was natuurlijk weer grond voor nodig, dus die heb ik van het laatste geld dat ik in mijn portemonnee had zitten SINDS FEBRUARI (!!!) in het tuinwinkeltje gekocht.

Het is hetzelfde als je in je huis wat verandert, er ontstaat een kettingreactie. Nog zo eentje ontstond toen ik ondertussen een kleine vos, een vlinder met die naam wel te verstaan, op een blaadje zag zitten zonnen. Ik had hem eerst een beetje van de zijkant gefotografeerd maar wilde hem liever van bovenaf, en daarvoor moest ik op het dak van mijn huisjes klimmen. Toen ik daar eindelijk was was de schat gevlogen, maar zag ik dat de begroeiing rond het dak weer erg uit de hand gelopen was. En omdat ik geen zin had om weer van het dak te klimmen om een snoeischaar te pakken en dan weer het dak op te moeten heb ik het met mijn handen gedaan, de taaie stengels van een woekeraar met mijn rechter-duimnagel steeds afgeknepen. En van die duim heb ik nu nog last. En de enorme hoop afknijpsel moest dan weer in een houtwal worden verwerkt.

Zo gaat dat altijd dus.

Verder zag ik nog een leuk insectenpaartje dat aan het krikken was. Maar ja, dat bleek iets heel anders te zijn. Eentje was de andere namelijk aan het leegzuigen, ja de natuur is reuze leuk maar erg wreed af en toe. Wat dat betreft zijn bijen en vlinders wat lieflijker, alhoewel die dan af en toe weer als voer voor anderen dienen, maar dat zie ik niet zo vaak gebeuren.

groetjes

rené

Bij op een vlinderstruik.
Ja deze atalanta is gehakkeld, een nieuwe soort dus, de gehakkelde atalanta.
Dit waren dus de twee insecten waarvan ik in eerste instantie dacht dat ze aan het paren waren, maar niks geen standje 69 dus. Het zou zelfs kunnen zijn dat het slachtoffer een spin is, dat zou wel heel bizar zijn: een insect vermoordt een spin, in plaats van andersom.
Een bloem van een stokroos die ik een aantal jaren geleden voor de poort van het tuinencomplex weg mocht halen. Hij was toen rood, maar nu dus wit geworden. Toen ik dat eergisteren tegen een medetuinder vertelde zei ze dat dat kwam omdat hij te weinig licht kreeg.
De kleine vos dus die ik van boven wilde fotograferen.
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr………..
Vanaf mijn dak iets dichterbij dus, ik krijg een enorme appeloogst.
Vanaf mijn dak het tuinhuisje van de buurvrouw, de eco-flat wordt hij genoemd omdat hij zo hoog is en erg ecologisch verantwoord.
Van bovenaf ziet mijn eigen tuin er héél anders uit.
En tot slot: mijn huisje voor het slapen.