Tuin en Vliegenbos: lente

De natuur trekt zich niks van de Corona-crisis aan, de vogels hebben er geen weet van. Mijn tuin is alweer echt een tuin. Of eigenlijk is hij dat de hele winter wel geweest want heel veel planten zijn niet ondergronds gegaan dit keer.

Wat wel zorgwekkend is is dat de bijen in onze twee bijenkorven allemaal dood zijn. Dat kan door het natte weer gekomen zijn, maar iemand opperde dat de oorzaak ook wel eens de nieuwe zendmasten zouden kunnen zijn die er vlakbij op het Brederode-college bijgezet zijn.

Waar ik trouwens nog niet zo lang geleden achter kwam: het water is deze winter niet afgesloten geweest omdat het niet gevroren heeft, dat is de eerste keer in de 21 jaar dat ik die tuin heb dat dat is gebeurd!!!!!! Dat is toch voor mijn gevoel wel een teken van de klimaat-verandering. Ik heb natuurlijk op het eind van de herfst wel mijn eigen hoofdkraan dichtgedraaid en mijn leiding leeggeblazen, want daar had ik natuurlijk niet op gerekend. Nu blijkt het de komende dagen ‘s-nachts licht te gaan vriezen, ja het is wat.

De eerste foto is met mijn mobieltje genomen. Hij geeft de tuin mooier weer dan hij in wezen is, maar het is er echt heerlijk, als het mooi weer is tenminste.

Ik was er afgelopen maandag, sindsdien niet meer, maar ik ga er snel weer heen want mijn verkoudheid is nagenoeg over. Al moet het wel mooier weer worden want ik moet een eind óm fietsen om er te komen omdat ik niet met de pont wil, dus dan moet het zonnetje schijnen.

Kan iemand daarvoor zorgen?

Na mijn tuin ging ik op vogeljacht in het Vliegenbos, het was niet super maar toch nog wat vogeltjes kunnen schieten. Die heb ik overigens niet gekookt.

Groet

René

PS: voor degenen die geen facebook hebben: dat laatste was een voor jullie niet te begrijpen facebook-grapje

Mijn heggenmussenpaartje had er wel zin in.
Twee duiven streken neer op mijn grasveldje toen ik een beetje verdekt aan het fotograferen was.
Een vinkje in mijn es.
Heggenmus.
Dezelfde heggenmus.
Een van mijn trouwste tuingenoten.
Hij zag me wel maar vloog niet weg.
De eerste bijen en hommels zijn alweer gesignaleerd.
Wolfsmelk.
Zelfde vinkje?
Met het mobieltje.

Vanaf hier zijn de foto’s in het naastgelegen Vliegenbos gemaakt:

Vlaamse gaai
Wanneer leren die nou eindelijk eens mooi te zingen?
Boomklevertje.
Specht.
Dancing queen.

En weer terug in de tuin:

Mijn gebroken hartje staat in bloei maar is heel klein, nog nooit zo gezien.