Toerist in eigen stad

Bijna geen toeristen, hoewel je de laatste tijd af en toe wel een verdwaald stelletje een bakje mie ziet eten op een stenen bankje in de kou. Toch hebben ze de jaarlijkse tulpen-bakken weer neergezet. Ik dacht dat ze dat alleen voor de toeristen deden, maar misschien zijn ze dit keer ook voor ons bedoeld. Dus ik heb er maar eens een keertje gebruik van gemaakt, middels het maken van een fotootje daarvan, bij wijze van waardering.

En “oh Amsterdam, wat ben je mooi”, dat wordt nog eens extra duidelijk zonder die toeristen. Ik vond er vroeger niks aan, foto’s van gebouwen zonder mensen er bij, maar er heeft in mijn hoofd een herwaardering voor (bijna) lege straten plaats gevonden.

Ik ben trouwens een beetje verbaasd dat ik nu al weken achter elkaar echt elke dag een blog maak, terwijl ik me elke keer voorneem eens een tijdje niks neer te zetten. Maar er dient zich elke keer wel weer een ideetje aan om foto’s te maken, al denk ik nu dat het wel weer even genoeg is. We zullen het zien.

Groetjes

rené

Druk.