Tienduizenden kwallen

En dat is niet overdreven, Jan zei zelfs dat er honderdduizenden langs de hele kust moesten liggen. Ik heb dat nog nooit gezien, deze hoeveelheden. Het was zo erg dat we amper het water in durfden afgelopen woensdag, alleen maar even er in en er uit om af te koelen. Dat deden we dan nadat we in zee een plekje hadden gevonden waar er even wat minder waren.

We zijn ook nog het duin op geweest, daar de mooiste foto’s gemaakt. Heerlijke stranddag. Toen we terug kwamen in Zandvoort was er behoorlijk wat politie op de been. Pas thuis hoorden we dat er een massale vechtpartij was geweest. Wij kwamen daar dus net na, en dat vonden we niet erg want we waren moe van de wandeling en hadden dus toch al niet zoveel zin gehad om mee te vechten. Dus dat kwam mooi uit.

Dit hele blog voornamelijk met mijn linkerhand gemaakt, mijn rechter schouder heeft een slijmbeurs-ontsteking, moet ik erg mee oppassen, vandaar ook wat minder blogs want met mijn linkerhand gaat het twee keer zo langzaam en vind ik het ook twee keer minder leuk om te doen.

Groetjes

René

De bastaard satijnrups. Kan net zoveel klachten veroorzaken als de eikenprocessierups, en Jan zat s’-avonds vol exceem-achtige plekken. Eerst dacht hij dat dat van de kwallen kwam, maar dit was logischer omdat hij een tijd in het duingras heeft gezeten terwijl ik aan het fotograferen was. Als het van de kwallen was gekomen had ik het ook moeten hebben want ik ben net zo lang (kort) in het water geweest als hij.