Thuisblijven

Leerlingen van de toneelschool hebben af en toe kleine presentaties. Ze hebben natuurlijk lang niks kunnen doen zodat ze nergens lang aan hebben kunnen werken. Er is ook geen publiek, maar ze willen het jaar natuurlijk toch een beetje afronden met iets, en voor deze klas heeft de afronding natuurlijk met Corona te maken, toch het overheersende thema van dit jaar.

Het plan was om naar de tuin te gaan, maar het weer valt tegen dus dat is thuisblijven geworden. Ik hoorde dat de zomer een beetje aan het instorten is, dat we weer een gewone zomer krijgen en niet een van die super-zomers waaraan we de afgelopen jaren gewend zijn geraakt.

En dat is jammer.

Dus vandaag toch maar verder gegaan met een zwart-wit blogje van uit-mijn-raam-foto’s waaraan ik begonnen was. Maar nu aangevuld met foto’s van vandaag dus. Het is zaterdag en het toerisme komt weer een klein beetje op gang. En toeristen komen vaak in groepen en groepjes, en die houden zich absoluut niet aan de 1,5 meter norm.

En dat is jammer

Ik volg het gebeuren t.a.v. Corona in Amerika nog steeds en het wordt daar dankzij de mensen die social-distancing als een inbreuk op hun vrijheid zien o.a., en daarin nota bene nog gestimuleerd worden door hun fake-president ook, een rampen-scenario met steil oplopende aantallen besmettingen in vrijwel alle staten. Door de rally van Trump in Tulsa blijkt nu een bekende zwarte aanhanger van die charlatan besmet te zijn. Bijna niemand droeg een masker en het was binnen, dus tel uit je winst. Ik ben benieuwd hoeveel mensen in het masker-loze kerkkoor waar Pence naar luisterde besmet zijn geraakt. Ze zijn echt gek daar.

En dat is jammer.

Want ziek worden en/of doodgaan gun je niemand. Er zijn nu wat gouverneurs die nu pas de juiste maatregelen nemen, zoals in Texas waar het aardig uit de hand aan het lopen is. Veel en veel te laat omdat het hele Corona-gebeuren daar volledig gepolitiseerd is door de Republikeinen onder leider van hun cheerleader.

En dat is jammer.

Ik zou trouwens vandaag voor het eerst weer met een vriend afspreken waarmee ik elke zaterdag koffie drink. Dat hebben we vanwege Corona sinds eind februari niet meer gedaan. Maar ja, buiten zitten was er niet bij en we zijn allebei nog steeds erg voorzichtig en willen niet binnen zitten in een café, dus we hebben de hervatting een weekje uitgesteld.

En dat is jammer.

Groet

René

Terrassenweer vandaag.
Niemand mag helpen natuurlijk.
Jongens, afstand houden. Ze lijkt er niet onder gebukt te gaan.
Social distancing, nee dus.