THE HITMAN’S BODYGUARD

Eigen foto van 2016. De camera glijdt mee langs die lijn als de speedboot richting Kromboomssloot racet.

Ik heb geen TV en houd van voetbal. Op mijn computer kan ik de programma’s van de NPO zien, maar die zenden de wedstrijden van de Champions League niet uit en ik wilde woensdag Ajax gaan zien tegen Napoli. Dus die wedstrijd heb ik bij Jan gekeken, verlies van Ajax ingecalculeerd dus de stemming heeft er niet onder geleden. Na die wedstrijd zag ik nog een aankondiging op RTL 7 van de film The Hitman’s Bodyguard. Daar had ik een scene van zien opnemen hier vlak voor mijn huis en daar indertijd foto’s van gemaakt, en op 29 juni 2016 een blog, dus die wilde ik wel zien. Maar na 2 minuten bleek al wat ik vreesde: geen film voor mij, ik hou niet van actiefilms. Dus toen heb ik Jan gevraagd of hij hem wilde opnemen en dan de Amsterdam-scenes aan mij laten zien. Ook al om te proberen die te fotograferen met mijn mobieltje. En dat deden we gisteren, één dag later.

Het was nog een hele klus. De scene die ik had zien opnemen, en waar ze dus de hele middag aan bezig waren geweest, duurde zo ongeveer 1 minuut, letterlijk. Dat werd dus beeldje voor beeldje bekijken en af en toe een still fotograferen. Ik heb ook een filmpje van die scene opgenomen, 1 minuut ongeveer dus, en op facebook gezet. Dat was nog het makkelijkst trouwens, wel ff timen.

Dit blog is een mengeling van de camera-foto’s van het blog uit 2016 en de opnames van het TV-scherm gisteren met het mobieltje. Bij het bekijken van het oude blog zag ik twee foto’s van Sjaak van der Leden, toen een hele actieve buurtgenoot: fotograaf en kunstschilder. Inmiddels is hij overleden, in Nicaragua, aan een hartstilstand. Was wel weer even schrikken die te zien, helemaal vergeten, ik zet een foto van hem erbij van het moment dat hij een foto van mij maakt.

groet

rené

Eigen foto van 2016

Uit de film gisteren met het mobieltje
Idem
Idem
Idem
Idem
Eigen foto uit 2016
Eigen foto uit 2016, vanaf mijn woning genomen.
Eigen foto uit 2016. Ik vraag me af of het een van de hoofdrolspelers zelf is, namelijk Samuel L. Jackson (de “Hitman”), of een stuntman. Die lijkt er dan wel op.
Idem
Dit is volgens mij de regisseur.
De inmiddels overleden Sjaak van der Leden

EN HIER NOG EEN PAAR BEELDEN UIT DE FILM VAN EEN SCENE DIE IK LIVE NIET GEZIEN HEB MAAR WEL OVERDUIDELIJK IN DE BUURT IS OPGENOMEN, DUS OOK VANAF HET SCHERM GEFOTOGRAFEERD.

Gisteren met mobieltje genomen beeld uit de film
Idem
Idem, op de achtergrond het gebouw van mijn vorige werkgever Flesseman.
Idem, Koningsstraat.