Supermooie mist in Collevecchio

Jan op het balkon een mistfoto aan het bekijken.

Ik lag nog op bed in Collevecchio toen Jan mij tevoorschijn riep vanwege een bizar mooi schouwspel: ochtendmist bij zonsopkomst in het dal waarop we uitkeken. Ik heb zelden zulke mooie mist gezien, adembenemend. Natuurlijk onmiddellijk de camera gepakt en meteen begonnen met fotograferen vanaf het balkon van de slaapkamer. Later nog naar beneden gegaan en vanaf het terras gefotografeerd en nog later vanaf het zwembad.

Hoewel het natuurlijk maar één uitzicht was veranderde dat bijna per seconde, en gevoegd bij het dichterbij halen van bepaalde stukken resulteerde dat toch in heel wat verschillende foto’s. Het komt misschien omdat ik dol ben op mist-foto’s, maar ik vind ze allemaal mooi.

Een duidelijk beeld van het verloop van de vakantie krijg je niet door deze aanpak van krenten uit de pap halen, alhoewel ik op facebook elke dag een of twee foto’s heb gezet die dus wel een soort tijdlijn vertegenwoordigen en je dus wel enigszins kunt reconstrueren hoe het ging. Maar als je het precies wil weten, en goed beschreven, moet je op Jans site kijken. Hij volgt een ander procedé, namelijk alles in volgorde van tijd. En hij kan ook fotograferen, dus voor wie wil is hier een link naar die site.

Groetjes

rené

Vanaf het terras.