Sugar City

Er zijn van die gebiedjes waar je altijd wel eens eens kijkje had willen nemen maar waar het nooit van kwam. Een zo’n onderwerp van nieuwsgierigheid was altijd de oude suiker-fabriek in Halfweg-Zwanenburg. Honderden keren ben ik er langs gereden als ik met de trein naar Zandvoort ging en elke keer vielen die twee silo’s op.

Op een fietstochtje met Jan kwamen we er deze week langs en toen was het raak. Jan stelde voor er eens te gaan kijken en daar was ik het hartgrondig mee eens. We zijn allebei dol op oude meuk, gaan daarvoor volgende maand zelf speciaal voor naar Charleroi, en we vermoedden dat er wat dat betreft achter de voormalige fabriek ook wel wat te zien zou zijn. En inderdaad. De silo’s zijn helemaal verbouwd tot kantoren dus dat zag er heel modern en bijzonder uit. Maar de rest was nog niet zo ver, dus we hebben aardig wat oude overblijfselen kunnen knippen, en de fabriek zelf natuurlij die nog vrijwel intact is en in gebruik voor allerlei bedrijven.

We moesten trouwens met de fiets bij station Halfweg de snelweg oversteken middels een loopbrug met lift behorend bij het station, dus ook daar nog wat foto’s gemaakt.

Groetjes

rené

De karakteristieke kerk van Zwanenburg, toevallig zijn daar de drie nichten die vorige week op de familie-reünie waren opgegroeid, van katholieke huize dus die kerk kenden ze.
De fabriek van achteren dus
Jaaaaaaaaaaaaaaa
Helemaal jaaaaaaaaaaaaaa
Zwanenburg-Halfweg ligt onder eeen landingsbaan van Schiphol.
Je ziet de moderne ingang.
fabrieksterrein
Uitzicht richting Zwanenburg
De tijden goed op elkaar afgestemd.
Aan de voorkant staan twee zwanen, dat heeft waarschijnlijk met Zwanenburg te maken.
Die schilden zie je ook altijd vanuit de trein.
Met het mobieltje genomen anders kwam het er niet helemaal op. Op het linker schild zie je ANNO staan, aan het rechter gouden schild staat 1645!!!!!!!!!!!!!