Stukkie stad

Oudezijds Voorburgwal

Afgelopen vrijdag een stukje door de stad gelopen en dat is altijd genieten. Ook van een gezonken bootje kan je de schoonheid inzien, al zal dat voor de eigenaar ervan wel wat anders liggen.

Het leukst vond ik het “parkje” dat ze gemaakt hebben op de Nieuwezijds ter hoogte van de voormalige postzegelmarkt en het Betty Asfalt Complex. Dat doet nu helemaal Frans aan, echt heel sfeervol, terwijl het nota bene nog winter is. Ik verheug me er nu al op hoe dat er in de lente uit zal zien. Ik vind sowieso dat de stad een grootsteedse, of zeg “Franse”, allure krijgt. Het Rokin is ook al zo mooi geworden, je waant je echt op een Parijse boulevard.

Groetjes

René

Oudezijds Voorburgwal.
Stadsbank van lening in de Enge Lombardsteeg tussen de Oudezijds en het Rokin. Ik loop vaak door de stegen naar het westelijk gedeelte van het centrum. Zo te zien is er heel wat gebruikt gemaakt van de mogelijkheid dure spullen als pand te geven in ruil voor geld, de dorpel is aardig uitgesleten!
Het Rokin.
Het Rokin. Ik heb ooit het verhaal van die zuil geweten.
Voormalige politiepost, nu restaurant het Stadspaleisje. Ik meen me te herinneren dat ik ooit gehoord heb dat dit gebouwtje heel vroeger op de Nieuwmarkt stond. Het is een tijdje als openbaar toilet in gebruik geweest, maar daar ruik je niks meer van.
Ik mocht ze fotograferen.
Idem.
Vanaf de andere kant.
Soort spelvijvertje voor kinderen.
Het einde van het “parkje” met uitzicht op het paleis en Magna Plaza.
Het “parkje” aan de Nieuwezijds.
Idem met Jan.
Nog steeds Nieuwezijds
Bakkerij aan de Spuistraat.
De bakkerij van binnen.
Verhuizing aan het Singel.
Keizersgracht.
Idem.
Lijnbaansgracht.