Strand Callantsoog-Amsterdam

Het is ondertussen alweer twee weken geleden dat we er waren, maar helemaal DAG-boek is het nou ook weer niet hier, dus ik vond dat het wel kon.

Callantsoog is o.a. bekend om zijn naaktstrand. Maar in plaats van onze kleren uit te trekken trokken we alles aan wat we bij ons hadden. Niet iedereen was op dat briljante idee gekomen, zoals later bleek. We werden namelijk door ambulance-personeel voorbijgereden, gezeten in een open strand-ambulance op weg naar een onderkoelde persoon. Dat zagen we een stukje verderop. Drie mensen hielden een doek omhoog om desbetreffende persoon uit de wind te houden, en de gearriveerde ambulance-broeders en zuster waren hem hem in aluminium-folie aan het wikkelen. En namen hem mee.

Behalve op het strand heb ik ook weer vanuit de auto gefotografeerd, hier te zien als de laatste drie foto’s van dit blog.

groet

René

Piratennest. We hadden hiervoor al op een strandterras gezeten, in Bergen aan Zee, dus dit sloegen we over.
Zwemmen toegestaan 25 meter van de dam, staat er. Nou, geen dam te zien!!!!
Op weg naar de onderkoelde persoon.
Hier het inpakken van de onderkoelde man. We zagen de man goed toen we er langs liepen maar dat wilden we niet fotograferen..
In de verte strandhuisjes in de gemeente den Helder.
We dachten dat die man en die vrouw in de buurt woonden en vroegen wat dat langwerpige gebouw daar in de verte was. Sie waren nicht ganz sicher aber dachten dass es Strandhaüser waren, zeiden ze, of iets dergelijks. In vlekkelozer Duits dus.
Blauw gras.
Schuim. Daar kijk je sinds daarin 5 surfers zijn omgekomen toch anders tegen aan.
Toen ik eindelijk een paar vogeltjes goed kon fotograferen sprong mijn camera in de monochroom stand. Kennelijk heb ik een knopje aangeraakt zonder dat het me opviel. Het duurde een tijdje voordat ik gevonden had hoe ik dat moest herstellen. Maar toen dat gelukt was zaten die vogeltjes er niet meer.
Er werd veel op het land gewerkt. Hier wordt geïnjecteerd.
Hier gaat gespoten worden.