STOP DE VERWAARLOZING

as1

Ik doe nooit wat in mijn huis. Als ik bezoek krijg, en meestal weet ik dat van tevoren, ruim ik wat op zodat het er op het oog heel aardig uitziet. Maar kijk je beter zie je verwaarlozing. Alles is oud en niet erg schoon.

Er zijn ook zaken waarbij ik de kantjes er NIET van afloop hoor. Zo ben ik eigenlijk vrij precies met mijn foto’s, zit ik op een koor waar ik ook het een en ander voor doe en werk ik me te pletter in mijn tuin.

Maar sinds een aantal dagen ben ik opeens alles thuis aan het aanpakken. Jammer van het mooie weer, maar eigenlijk maakt me dat helemaal niks uit. Kennelijk was er een kritische grens overschreden. Wat trouwens een van de oorzaken is dat ik zo weinig doe: ik mag het me dit leven gemakkelijk maken, het is een herstel-leven omdat ik in mijn vorige leven TE erge dingen heb meegemaakt. Gelukkig heb ik daar geen beelden van, maar ik heb het altijd “geweten”. En mijn verkeerde conclusie is dat ik lui mag zijn.

Wat heb ik zoal de laatste dagen gedaan?

Het water van de verwarmingsketel aangevuld: al maanden was de druk te laag, maar dat vind ik altijd zo’n gedoe dat ik het steeds maar uitstelde. Het wordt altijd een waterballet, maar zelfs dat viel nu mee.

De onderkant van mijn gordijnrolletjes waren aan gort, de flarden hingen er bij en ze waren bruin. Twintig jaar hangen ze er al. Ik kreeg op een morgen onder de douche, daar gebeurt dat altijd, een brainwave: ik moet ze een paar slagen oprollen en dat met punaises vastzetten. Daar ben ik een paar uur mee bezig geweest, want ik moest er 6 doen, maar het ziet er weer uit als nieuw.

Een trapper van mijn fiets was al weken kapot wat ten koste van mijn linkerschoen aan het gaan was. Opeens zet ik er twee nieuwe trappers op, me herinnerend dat ik die nog ergens had liggen.

Mijn planken vloer heb ik 20 jaar geleden gelakt, maar die was er vooral op de loopvlakken afgegaan, met als gevolg dat ik regelmatig splinters in mijn voeten krijg. Gisteren heb ik lak gehaald, € 60,- voor een litertje, en de keuken is weer toppie. De rest moet nog.

Al jaren word ik om de tien minuten van internet gegooid. Telfort wilde niks doen omdat ik eerst een oude kabel moest vervangen en dat deed ik dus niet, ook zo’n ding dat ik maar uitstelde en uitstelde. Je raakt er aan gewend, ik ging gewoon steeds wat anders doen als ik er afgegooid werd, maar echt comfortabel was het niet, vooral als ik eens TV keek op mijn computer, een echte TV heb ik niet namelijk. Een dag of tien geleden begaf mijn modem het, ik heb nu een nieuw modem en wat blijkt: totaal geen problemen meer met internet, het lag dus aan mijn modem, jarenlang dus. Dus dat pijnpunt heeft zich min of meer vanzelf opgelost.

Ik ben nog lang niet klaar, en hoop dat deze aanval van aktiviteitsdrang nog even voortduurt, al ga ik vandaag fietsen van Zwolle naar Deventer.

Omdat ik zoveel thuis ben en af en toe moet stoppen omdat het me dan toch begint te vervelen, kijk ik veel naar buiten en maak dan foto’s. Hier een kleine selectie, ik heb er meer natuurlijk, en geachte lezer u vreesde het al: die komen nog.

Groetjes

rené

Bloter zomerjurkje, aan de verkleuring te zien:

as2

Ik had zo een ritje willen boeken:

as3

Zelfs voor herhaling vatbaar:

as4

Zedig het spleetje bedekken? Met een briefje van vijf in de hand, rara:

as5

Ongelooflijk veel tatoeages zie je tegenwoordig:

as6

Slappe lach:

as7

Alvast aan de de groei wennen:

as8

Zwart, blond en rood:

as9

Hönkemuller hemel:

as10

Eindelijk die hete motorkleding uit:

as11