Stadsleven nu

Het verven van de klomp, Damrak.

Elke keer dat ik de stad in loop verbaas ik me weer over de diversiteit van het mensdom waar je mee geconfronteerd wordt. Dit is een visuele journalistieke dwarsdoorsnede van twee wandelingetjes door het centrum. Mocht iemand zichzelf herkennen en er niet op willen staan geef even een gil dan ik haal de foto weg.

Ik merk dat ik af en toe erg veel behoefte heb om dit soort blogjes te maken. Je kunt ook alles wat er in de stad gebeurt laten zien zonder dat je mensen op de voorgrond plaatst, maar ja, hij wordt wel door mensen gevormd. Zonder mensen krijg je een dode stad, dan gaat het op een museum lijken. Dus wil je de tijd waarin we leven visueel weergeven dan moet je af en toe de mens wel centraal stellen, daar ontkom je gewoon niet aan.

Groetjes

rené

Hoek Nieuwendijk-Nieuwezijds Voorburgwal
Achter het C.S.
Twee dames van een foto-vakschool, nog even met ze gepraat.
De linker toeriste vond het geweldig.
Nederland is erg terras-minded geworden de laatste jaren. Tot en met in de winter zitten er mensen op terrassen die meestal verwarmd zijn, maar in elk geval altijd minstens een dekentje beschikbaar hebben.
Toeristen en Stubbe
Overal foto- of film-sessies
Kade-toerisme
En koud dat het was!
De etende lezer.
Typisch voorbeeld van de koe bij de hoorns pakken
Hier kon ik wat terug doen, heb hem wat gegeven.
Busy busy busy
Op stations HOEF je niet te reizen.
Damrak, je ziet tegenwoordig steeds meer daklozen lijkt het wel, hoewel ik niet zeker weet of dit een dakloze is, kan ook een toerist zijn.
Surfplank?
Mooie markante kop.
Toeristengids.
Op reis.